Turkcell'den 6.5 milyon kişiye internet

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell, "Turkcell-im"in faaliyete geçtiği geçen yıl eylül ayından bu yana Türkiye'nin yaklaşık 10'da birine denk gelen 6.5 milyon kullanıcıya mobil internet hizmeti sunulduğunu açıkladı. Türkiye'de geçen yıl 15 milyon albüm satışı yapılırken 10 milyon şarkı aldı satışı yapıldığı belirten Turkcell, yedi ayda 83 bin gol videosu indirildiğini ve 113 milyon haber okunduğunu bildirdi.

Turkcell'den yapılan açıklamada, mobil internet kullanmasını sağlayan Turkcell-im aracılığıyla, eğlenceden haber ve spora, müzikten sohbet ve oyuna kadar 1 milyon içeriğin Türkiye'de ilk kez kullanıcıyla buluştuğu vurgulandı. Turkcell-im'in 7 ayda mobilde 56 milyon kezle en çok ziyaret edilen site olduğu belirtilen açıklamada, 4.3 milyon içerik indirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Turkcell-im'den bugüne kadar indirilen 4.3 milyon içeriğin yüzde 62'sinin müzik, yüzde 21'inin video ve yüzde 10'unun resim ile yüzde 7'sinin oyun olduğu kaydedildi. Geçen yıl Türkiye'de 15 milyon albüm satıldığı hatırlatılan açıklamada, Turkcell'den 10 milyon şarkı satışı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, en çok indirilen ilk 3 parçanın ise Kenan Doğulu-Çakkıdı, Serdar Ortaç-Gitme ve Nazan Öncel-Aşkım Baksana isimli parçalar olduğu kaydedildi.

Yedi aylık dönemde 83 bin gol videosunun indirildiği belirtilen açıklamada, 13.5 bin kişinin Goller Cepte servisini kullandığı bildirildi. Açıklamada ayrıca, yedi ayda 113 milyon haber okunduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber