Üç kadın, üç olay... Toplum nereye gidiyor?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bugün bir kadın, terk etmek istediği sevgilisi tarafından benzin dökülerek yakıldı. Mersin'de "kendisine tecavüze kalkıştığı" için bir avukatı öldüren genç kadın, cesedi koyduğu bavulla yakalandı. Adana'da müteahhit sevgilisini öldürten kadın, ömür boyu hapis cezası aldı.

Toplumda cinayet, giderek çok kolay işlenen bir suç oluyor...

KENDİSİNİ TERK ETMEK İSTEYEN SEVGİLİSİNİ YAKTI!

İstanbul Mecidiyeköy'de Sabri Önal, 31 yaşındaki sevgilisi Serpil Bayrak'ın ayrılma isteğini duyunca çılgına döndü. Sevgilisinin çalıştığı Mecidiyeköy'deki sigorta şirketini basan Önal, sevgilisi Bayrak'ı dövdükten sonra üzerine benzin dökerek ateşe verdi.

2 çocuk babası Sabri Önal, kendisine müdahale etmek isteyenleri de yanındaki tabanca ile tedit ederek uzaklaştırdı. Alevler kısa sürede büyürken işhanındaki bazı dükkanlara yayıldı. Dumanlar nedeniyle çok sayıda kişi işhanında mahsur kaldı. Mahsur kalanlar çağrılan itfaiyenin merdiven aracıyla kurtarıldı.

Olay sonrası kaçan Sabri Önal, kısa sürede polis tarafından yakalandı. Önal, gazetecilerin ?Bunu neden yaptınız?'' sorusuna, ?Namus için'' yanıtını verdi. Önal'ın üzerinde 1'i kurusıkı 2 tabanca bulunduğu açıklandı.

Bir süre önce eşinden ayrılan ve olayda ağır yaralanan 1 çocuk annesi Serpil Bayrak, Şişli Etfal Hastenesine kaldırıldı. Önal'ın evli olduğunu öğrenince ayrılmak isteyen Serpil Bayrak'ın, aldığı tehtidler nedeniyle savcıya başvurduğu, şikayet üzerine Önal'ın gözaltına alındığı daha sonra da serbest bırakıldığı bildirildi.

ÖLDÜRÜP, BAVULA KOYDU!

9 gündür kendisinden haber alınamayan avukatın cesedi, bir kadın tarafından otomobile yüklenmek istenen bavulun içinden çıktı. Cinayeti itiraf eden genç kadın, "bana tecavüze yeltendi" dedi.

İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat 33 yaşındaki Uğur Özdemir, Mersin'de öldürüldükten sonra cesedi bavulda bulundu. Cesedi koyduğu bavulu otoparkta bir otomobile yüklerken yakalanan 29 yaşındaki Gülsen Özay, aile dostu olan avukat Uğur Özdemir'i evde kendisine tecavüze kalkıştığı ve küfrettiği için 6 gün önce başına sopayla vurarak öldürdüğünü söyledi. Eşinden 3 ay önce boşanan Gülsen Özal ile cesedin yüklendiği otomobilin sahibi ve Orkun O. adlı kişi gözaltına alındı.

Mersin'in merkeze bağlı Mezitli Beldesi'nde oturan Gülsen Özay, dün büyükçe bir bavulu sürükleyerek 400 metre ilerideki sitenin otoparkına götürdü. Özay, bavulu buradaki bir otomobile koymak için bagajı açtı. Bavulu kaldırıp bagaja koymakta zorlanan Gülsen Özay, bu sırada siteye bir başka konuyu takip etmeye gelen polislerin dikkatini çekti.

Gülsen Özay'ın yanına gelen polis, bavuldan kan aktığını görünce müdahale etti. Açtıkları bavuldan bir erkeğe ait cesedin çıkması üzerine Gülsen Özay gözaltına alınırken, öldürülen kişinin İstanbul'daki evinden 2 Nisan günü ayrılan ve yakınlarının bir daha haber alamadığı avukat Uğur Özdemir'e ait olduğu saptandı.

Olay yerine gelen savcının tespitinden sonra avukat Uğur Özdemir'in cesedi bavuldan çıkarılıp cenaze aracına konularak Adli Tıp'a götürüldü.

?TECAVÜZE KALKIŞTI, ÖLDÜRDÜM''

Eşinden şiddet gördüğü için boşanıp 3 ay önce Mersin'e geldiğini anlatan Gülsen Özay, kiraldığı yazlık eve yerleştiğini anlatırken, avukat Uğur Özdemir'i kendisine tecavüze kalkıştığını ve küfrettiği ileri sürdü, bu nedenle öldürdüğünü söyledi.

Cesedi evdeki bir odaya koyduğunu, ancak kokuşmaya başlayınca araziye atmak için plan yaptığnı söyleyen Gülsen Özay, ifadesinde olayı şöyle anlattı:

?Aile dostumuz olan Uğur Özdemir, bana telefon edip, Mersin'e bir iş için geldiğini, işi bittikten sonra görüşmek istediğini söyledi. Ben de eve çağırdım. Birlikte bir lokantaya akşam yemeğine gittik. Yemekten sonra beni eve bıraktı. Yarım saat sonra tekrar eve geldi. Üzerime saldırdı, küfür etti. Bana tecavüze kalkıştı. Ben de başına sopa ile vurdum. Sonra ne yapacağımı şaşırdım. Cesedi 6 gün sakladım. Barbaros Sitesi'nde oturan arkadaşım Derviş T.'yi arayıp konuşmak istediğimi belirtip aşağıya inmesini söyledi. Avukatın cesedini de bavula koydum. T.'nin oturduğu sitenin otoparkındaki otomobilinin yanına götürdüm. O anda ne olduğunu anlamadım yanıma polisler geldi.''

Eşarpla boğulmuş

Öte yandan avukat Uğur Özdemir'in başına eşarpla boğulduğu anlaşıldı. Nöbetçi Savcı ve Adli Tıp Doktoru'nun yaptığı otopside, Özdemir'in başına aldığı bir darbenin yanı sıra boğazında yer alan bir morluk da dikkat çekti. İlk ifadesinde, avukat Özdemir'i başına hatırlamadığı bir cisimle vurarak öldürdüğünü bildiren zanlı Özay'ın, sorgu sırasında onu eşarpla boğarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Özay'ın bu ifadesi üzerine eve giden polisler, suç işlendiği sırada kullanılan eşarbı, delil olarak aldı.

Özay ile diğer 2 zanlı, cinayeti plan yaparak birlikte işleyip işlemediklerinin belirlenmesi amacıyla çapraz sorguya da alındı. Avukatın başını karşı koyarken yaşanan boğuşma sırasında sehpaya veya başka bir yere çarpmış olabileceği de belirtildi.

Bu arada, Özay'ın ?Aile dostu' dediği evli 3 çocuk babası Avukat Özdemir'in, İstanbul'daki ofisinde bir süre çalıştığı da belirlendi.

SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRTTÜ

ADANA'da, nikahsız olarak birlikte yaşadığı müteahhit 44 yaşındaki Rafet Aslan Özkütük'ü, yeni sevgilisi ile arkadaşına öldürttüğü iddia edilen 27 yaşındaki Öznur Düşmez ve 2 katil zanlısı, ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

Hayat kadınlığı yaptığı iddia edilen Öznur Düşmez'in barda tanışıp 3 yıldır da nikahsız olarak yaşadığı müteahhit Rafet Aslan Özkütük, 26 yaşındaki Fatih Mutlu Dilici ile aynı yaştaki arkadaşı Abdullah Polat tarafından 18 Ocak 2006'da Belediye Evleri Mahallesi Türkmenbaşı Bulvarı'ndaki Umut Apartmanı'nın önünde öldürüldü. Katil zanlılarıyla birlikte, onları cinayete azmettirdiği ileri sürülen Öznur Düşmez de yakalanıp tutuklandı.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan 3 katil zanlısı, bugün karar duruşmasına çıktı. Katil zanlıları suçu birbirinin üzerine attı. Müteahhit sevgilisinin öldürülmesi için kimseyi azmettirmediğini söyleyen Öznur Düşmez, hem öldürülen müteahhit Özkütük hem de Dilici ile ilişkisi olduğunu belirterek, ?Rafet'in evinde kalıyordum. Fatih'le olan ilişkimi Rafet bilmiyordu. Ancak, Fatih müteahhit Rafet'le ilişkimi biliyordu. Olay gecesi Rafet'le birlikteydik. Öldürüldüğünü sonra öğrendim. Ben kimseyi azmettirmedim'' diyerek kendini savundu.

Fatih Mutlu Dilici ise müteahhit Özkütük'ü arkadaşı Abdullah Polat'ın öldürdüğünü iddia etti. Dilici son savunmasında, ?Öznur'u almaya gitmiştik. Abdullah otomobilden inmişti. Tanımadığımız bir kişi ?Bu saatte ne geziyorsunuz?' diye hakaret etti. Tartışma sırasında Abdullah tabancasıyla adama ateş etti. Ben öldürmedim'' dedi.

Bu iddiaları yalanlayan Polat ise asıl katil zanlısının Dilici olduğunu söyledi. Polat, ?Fatih, sevgilisi Öznur'la müteahhidin ilişkisi olduğunu, bu ilişkiyi artık çekemediğini söyledi. Beni de yanına alarak Öznur'un evinin önüne gittik. Müteahhit apartmandan çıktı. Fatih'i görünce kaçmaya başladı. Fatih yakasına yapıştı, tartışırlarken bir el ateş etti'' dedi.

Mahkeme heyeti, Düşünmez, Dilici ve Polat'ı, müteahhit Özkütük'ü ?planlayarak öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Duruşmadaki iyi halleri nedeniyle bu cezalarını ömür boyu hapse çevirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber