ODTÜ rektöründen 'Mitinge Davet'

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 06:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ADD öncülüğndeki 14 Nisan'daki mitinge katılım çağrısı yapan Üniversite rektörleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımını artırmak için ilginç yöntemlere başvuruyor.

ODTÜ'de ise üniversitenin kurumsal uzantılı [email protected] e mailinden öğrencilere mitinge katılın çağrısı yapılıyor. Maili gönderen bölümünde "Vural Akbulut" yazıyor. İlginçtir ki ODTÜ rektörünün ismi ise "Prof. Dr. Ural AKBULUT".

"14 Nisan'da Tandoğan'da buluşalım." konu başlığıyla gönderilen mailde Mitingle ilgili youtube.com'da yer alan bir video'ya da bağlantı veriliyor... Mailin bir yerinde "Lütfen provakosyonlara alet olmayınız." denmesine rağmen asıl provakasyonun gönderilen bu mail olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

14 Nisan'da Tandoğan'da buluşalım.

14 Nisan saat 11:00'da Ankara Tandoğan Meydanındayız.

Bu etkinlik çağdaş demokrasinin karşılığı olan sivil toplumcu ve katılımcı anlayışla bezenmiş kitlelerin, demokratik ve sivil bir hareketidir. Lütfen provakosyonlara alet olmayınız. Demokrasiyi amaç edinmişlere laik cumhuriyet sevdalılarına ithaf olunur.

Kubilay'dan Uğur Mumcu'ya, Tüm Kuvayi Milliye şehitlerinin anısına saygı ve şükranla...

HANGİ ÜNİVERSİTELER DESTEKLİYOR?

Bazı rektörler miting için sınavları iptal ederken bazıları miting için ücretsiz otobüs seferleri düzenliyor. İnönü, Çukurova, Yıldız Teknik, Uludağ, Karaelmas ve Cumhuriyet üniversitesi rektörleri miting için otobüs kaldırırken, Öğretim üyeleri ve öğrencilere mitinge katılmaları yönünde psikolojik baskı yapıldığı söyleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber