Atatürk Üniversitesi Kimya Laboratuvarı'ndaki patlamada bir kişi öldü

Haber Giriş : 06 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da üniversite laboratuvarından su kanalına dökülen potasyum maddesi patladı. Fırlayan kanalizasyon kapağı çocukları ile piknik yapan babanın kafasını kopardı

Atatürk Üniversitesi Kimya Laboratuvarı`ndan su kanalına dökülen potasyum maddesinin etkisiyle gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi; 1 kişi hayatını kaybetti.

Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Laboratuvarı`nda, atık madde olarak etkisiz hale getirilmek üzere, su kanalına potasyum maddesi döküldü.

Bir süre sonra fakülte binasının birkaç metre ilerisinde gaz sıkışması sonucu, su kanalında logar kapağının altında şiddetli patlama oldu.

Patlamanın etkisiyle fırlayan demir logarın kapağı, su kanalına yaklaşık 5 metre uzaklıkta, iki çocuğu ile piknik yapan Fehmi Durmaz`ın (60) başına çarptı. Durmaz, olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay yerinde inceleme yapan Erzurum Valisi Mustafa Malay, patlamanın kimya laboratuvarında su kanalına dökülen potasyumdan meydana geldiğinin belirlendiğini söyledi. Yapılan incelemeye göre, bir ihmalin söz konusu olmadığını belirten Malay, ancak olayla ilgili incelemelerin devam edeceğini ifade etti. Malay, ``İhmal söz konusu değil ama, demek ki böyle şeyler de olabiliyormuş. Bundan sonra gerekli tedbirler alınacaktır`` dedi. Bu arada, patlamanın meydana geldiği saatlerde, üniversite kampusündeki fakültelerde, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavları yapılıyordu.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber