'Milenyum' üniformaları polisi canından edebilir

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis teşkilatının 15 yıldan beri kullandığı üniformayı, kendisi gibi polis memuru olan eşiyle birlikte tasarlayan emekli Emniyet Müdürü Nevzat Kaynak, ünlü modacı Faruk Saraç'ın tasarladığı 'Milenyum Polisi' koleksiyonunu sert biçimde eleştirdi. Kaynak, Saraç'ın hazırladığı koleksiyonu, İngiliz ve Yunan etkili, Yassıada çağrışımlı ve ölüm tuzaklarıyla dolu buldu.

"Faruk Saraç'ın hazırladığı koleksiyonu moda ve estetik kaygısıyla hazırlamış. Ancak polis teşkilatının üniforması, estetikten ziyade kullanım kolaylığı göz önünde bulundurularak hazırlanmalı. Bu koleksiyon polis için ölümle sonuçlanabilecek tehlikeler içeriyor" diyen Kaynak'ın eleştirileri şöyle:

Manevra kayışı tarihte kaldı: Koleksiyonundaki manevra kayışı artık tarih oldu. Şimdi polis kıyafetinde yer alması, polisin can güvenliğini tehlikeye atacak niteliktedir. Suçlularla boğuşma sırasında manevra kayışı polisin boğulmasına neden olabilir.

Tuzak kravat: Polisin kullanacağı kravatın lastikli olması gerekir. Düğümlü olmaz. Kravat lastikli olacak, esnek olacak ki, boğuşurken polisin boğulmasına neden olmasın.

Kullanışsız şapka: Polis yuvarlak şapkayla koşamaz. Polisin kep ya da jokey şapkası olması lazım. Yuvarlak şapkalar sadece törenlerde kullanılmalı. Dört düğmeli ceket de sadece törenlerde kullanılabilir.

İngiliz deseni, Yunan rengi: Üniformalarda İngiliz polisinin şeritlerini, Yunan polisinin renklerini kesinlikle kabul etmiyor, teşkilatıma yakıştıramıyorum. Türk polisi, İngiliz polisinin aksesuvarlarına kesinlikle tavır koyacak, kabul etmeyecektir.

Bir de Yassıada rengi!: Lacivertten griye dönüşü üzülerek gördüm. Gri renk, yıllar sonra tekrar gündeme geldi. Bir devrin kötü simgesi Yassıada polisini çağrıştıran gri renk, teşkilatın üniformasında kullanılmamalı. Ayrıca dünya polisinde ağırlıklı tercih edilen renk, laciverttir. Lacivert asil renktir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber