Çevre görevini yapmayan belediyeci hapse girsin

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı kahvaltılı toplantıda, belediyeleri atık su arıtma tesislerini bir an önce bitirmeye çağırdı. Pepe, "Öyle bir Türkiye arzu ediyorum ki, çevre görevini yapmayan başkan koltuğundan olsun, hapse girsin" dedi.

ÇEVRE ve Orman Bakanı Osman Pepe, çevre sorunlarını tartışmak amcıyla dün Sarayburnu Sepetçiler Kasrı'nda, aralarında TEMA, Greenpeace, Doğa Derneği ve Su Vakfı'nın temsilcilerinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltılı toplantıda buluştu. Pepe, konuşmasında belediyelerin atıksu arıtma tesisi yaparak atıksuları kazanmaları gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Belediyelerin atıksu arıtma tesislerinin kurmalarıyla ilgili yeni çıkardığımız çevre kanunu ile belediyelerin nüfuslarına göre yeni kurallar getirdik. Siz şu kadar zamanda atıksu arıtma tesislerini bitireceksiniz. Bitirmezse ne olur. Bitirmezse yaptırımlar var. Öyle bir Türkiye arzu ediyorum ki bir belediye başkanı çevreyle alakalı işini yapmadığı zaman belediye başkanlığı koltuğundan olması ve hapse girmesi lazım. Yani belediye atıksu arıtma tesisindeki suyu çıkartıp çayıra, dereye, denize boca etmemesi gerekir. Atıksuyu alıp parklarında, bahçelerinde veya tarımsal sulamada tekrar kullanması gerekir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber