CHP'nin B planı hazır

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin ?367 oy' dayatmasına karşı AK Parti seçim kozunu kullanacak. Başbakan Erdoğan ?Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi tıkanırsa seçime gidilir. O zaman da yine iki partili parlamento oluşur' dedi

AK Parti, 367 tartışmaları yüzünden cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tıkanması halinde seçim kozunu kullanacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 367 iddialarını hatırlatan milletvekillerine ?Cumhurbaşkanlığı seçimi tıkanırsa, seçime gidilir. Yine iki partili parlamento oluşur' dedi.

Siyaset, cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenirken, kulislerde de değişik senaryolar konuşuluyor. CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın aday olması halinde Genel Kurul'daki oylamaya katılmayacaklarını açıklamıştı. Erdoğan'la cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda istişarelerde bulunan milletvekilleri önceki gün konuyu gündeme getirince Erdoğan, AK Parti'nin izleyeceği yolu açıkladı.

İKİ PARTİLİ PARLAMENTO

Erdoğan, eski Yargıtay Cumhuriyet Saşsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun iddiasındaki gibi 367 şartını dayatan CHP'nin, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıması, Anayasa Mahkemesi'nin de cumhurbaşkanlığı seçimini durdurması halinde seçime gidileceğini açıkladı. Erdoğan ?Anayasa Mahkemesi ?yürütmeyi durdurma' kararı verirse, o zaman seçime gidilir. Ve sandıktan yine iki partili parlamento çıkar' dedi.

SEZER'İN GÖREV SÜRESİ

CumhurbaŞkanlIĞI seçiminin tıkanması ve genel seçime gidilmesi halinde Cumhurbaşkanı Sezer'in görev süresinin uzaması da tartışmaya açıldı. Bazı hukukçular, Sezer'den boşalan koltuğa TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın vekalet edeceğini belirtirken, bazıları da Sezer'in görevinin yeni cumhurbaşkanı seçilene kadar devam edeceğini ifade ediyor.

BÜYÜKANIT'IN SÖZLERİ

BU arada Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın ?K. Irak'a operasyon gerek' sözleri de kulisleri hareketlendirdi. Muhalefet milletvekilleri arasında konuşulan son senaryo savaş gerekçesiyle seçimin ertelenmesine dayanıyor. Anayasaya göre seçimler sadece savaş halinde erteleniyor. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, tezkerenin Köşk seçim sürecinde ele alınamayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber