Turlar tamamlandı, ortak görüş: Aday olun!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı konusunda dün yapılan üç turla tüm AKP'li milletvekilerinin görüşlerini almayı tamamladı. Dünkü ilk görüşme Başbakan'ın adının bulunduğu R, S ve T harf grubuyla yapıldı.

Ankara Milletvekili Telat Karapınar, sohbetin sonunda Erdoğan vekilleri uğurlarken ?Siz de bizim harf grubundasınız. Görüşünüzü öğrenemedik? dedi. Bunun üzerine Erdoğan, önceki gün yaptığı değerlendirmelerin gazetelerde yayınlandığını belirterek, ?Bugün hiç konuşmayacağım. Önceki gün ne konuştuysam basında çıktı. Hem de faiziyle birlikte yazılıyor? dedi.

?Siz de çıkmayın Gül de çıkmasın'

Başbakan daha sonra şunları söyledi: Bu uzun soluklu bir yol. Öncelikli hedefimiz ekonomi. Vatandaşın hayat standardını en üst seviyeye yükseltmek. Kütahya Milletvekili ve TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, Erdoğan'ın aday olmasına karşı çıktı. Seçim bölgesinin nabzını tuttuğunu belirten Aksoy, ?Kütahya'da araştırma yaptırdım. 'Cumhurbaşkanı olsun' diyen bir tek adama rastlamadım? dedi. Aksoy, Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de aday olmamasını istedi ve ?Partinin 1 ve 2. adamını kaybetmeyelim. Üçüncü birini aday gösterin? dedi. Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, 367 ile ilgili tartışmalara değinince Erdoğan, ?367'ye girmeyin, gündemimizde öyle bir şey yok. Böyle bir problem de yok. Bunu konuşanların kendileri de vazgeçecekler? karşılığını verdi.

Koltuk sahipleri istemiyor

Erdoğan'ın İstanbul ekibinden olan İstanbul Milletvekili Recep Koral, Başbakan'ın adaylığına karşı olan AKP içindeki isimler için ağır bir yorum yaptı. Koral, ?Sizin adaylığınıza karşı çıkıp 'başbakan kal' diyenler, genel merkez ekibi, size yakın olan isimler. Koltuk ve makam sahipleri. Bence çıkın? dedi. İstanbul Milletvekili Yahya Baş da Erdoğan'ın aday olmasını isteyerek, ?Partide ne olur, sorun olur mu diye düşünmeyin, Cumhurbaşkanlığı'na çıkın? dedi.

Hadis okudu, ?Çıkın' dedi

Adana Milletvekili Recep Garip, Başbakan Erdoğan'a Hadis-i Şerif okuyarak ?Cumhurbaşkanlığına aday olun? dedi. Garip, ?Öne çıkan fırsatları kamunun menfaatine ise kullanın. Kullanmazsanız vebali vardır? anlamındaki hadisi okuduktan sonra, ?Çankaya, sizin için bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirin? önerisinde bulundu.

Fakir biri çıksın

- Sadık Yakut (Kayseri): Cumhurbaşkanlığı'na fakir, Anadolu çocuğu çıksın.

- Selami Uzun (Sivas): Şimdiye kadar hep siyasetin zirvelerinde yer aldınız. Bu zirveye de siz çıkın.

- Şerif Birinç (Bursa): Bana sorarsanız çıkmayın. Ama yaşanan tartışmalara bakınca 'çıkın' diyorum.

- Turhan Çömez (Balıkesir): Bir ay önce teşkilatlara gittim 'çıkmasın' diyorlardı. Şimdi 'çıksın' diyorlar. Ama benim görüşüm 'çıkmayın' yönünde.

Başbakan ve Danıştay Başsavcısı Çölaşan aynı sempozyumda

Rekabet Kurumu'nun kuruluşunun 10. yılı nedeniyle Ankara Bilkent Otel'de düzenlenen sempozyuma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu ve Danıştay Başsavcısı ve gazeteci Emin Çölaşan'ın eşi Tansel Çölaşan (sağda) da katıldı. İstiklal Marşı okunurken Çölaşan'ın bakışı objektiflere böyle yansıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber