Mitingden notlar: Tuncay Özkan konuştu, kürsüde kavga çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Darbe' plancısı olarak adı gündeme gelen ADD Genel Başkanı Emekli General Şener Eruygur'un organize ettiği 'Köşk' mitingi CHP'nin gölgesinde başlarken, proğramda olmamasına rağmen Miting'de Tuncay Özkan kürsüyü işgal edince kavga çıktı. Konuşma platformu üzerindeki kavgayı canlı yayında tüm Türkiye seyretti.

KAVGA NASIL ÇIKTI?

Mitingde konuşma yapan Nur Serter'in programda olmamasına rağmen Tuncay Özkan'ı konuşmaya davet etmesi kavgaya sebep oldu. Özkan, seyirciler arasından sahneye kalabalık arasından geldi. Konuşmasının programda olmadığını dile getiren Özkan, halkı Ankara'dan ayrılmamaya davet eden ağır provokatif ifadeler kullandı. Bu sırada sahnenin arkasında yumrukla kavga yaşandı. Kavganın büyümesi üzerine Özkan'ın konuşması müzik sesiyle kesildi.

'Darbe' plancısı olarak adı gündeme gelen ADD Genel Başkanı Emekli General Şener Eruygur'un organize ettiği 'Köşk' mitingi CHP'nin gölgesinde başladı.

Darbe plancısı olarak adı öne çıkan Şener Eruygur'un başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde düzenlenen ''Köşk Mitingi'', Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Mitinge, daha önce destek verdiğini inkar eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan ve BCP Genel Başkanı Mümtaz Soysal da katıldı. Üniversiteleri siyasete bulaştıran bazı Rektörler ile bazı öğretim üyeleri de mitinge cüppeleriyle katıldılar.

Saat 11.00'de başlayacağı duyurulan 'köşk mitingi' 15 dakika erken başladı. Bu arada, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın da, güvenlik önlemlerini, alanı gören bir otelin 8. katından koordine ettiği öğrenildi.

GMK Bulvarı ve Degol Caddesi başta olmak üzere arama noktalarında yığılmalar yaşandı. Daha sonra ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan, kısa bir konuşma yaparak, katılımcılara teşekkür etti ve saat 14.00'te Anıtkabir'e çelenk koymak üzere, saat 13.00'den itibaren alandan yürüyüşe geçileceğini açıkladı. Ercan, Anıtkabir'de sadece Türk bayrağı taşınması uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Ali Ercan, Türk ulusunun varlığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerini sonsuza kadar koruma kararlılığını göstermek için Tandoğan Meydanı'na geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Anayasal ve demokratik haklarımızı kullanarak tam bağımsız ve aydınlık Türkiye mücadelemizi belirtmek için bugün buraya geldik. Demokratik terbiye sınırları içerisinde büyük bir olgunluk ve vakarla yürütülmelidir. Bu nedenle mitingimizin amacına olmayan tutum ve davranışta bulunanları uyarmak hepimizin görevidir''

Mitinge katılımın beklentilerin çok çok üstünde olduğunu vurgulayan Ercan, konuşmasını Atatürk'ün ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sözüyle bitirdi.

MİTİNG'DEN NOTLAR

POLİS PANKART SOPALARINI TOPLUYOR

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) düzenlediği 'Cumhuriyetimize Sahip Çıkıyoruz' mitingi için gelenlerin yanlarında getirdiği pankartların sopaları polis tarafından alındı.

Parkart sopalarını vermek istemeyen bazı grup üyeleri ile polis arasında tartışma çıktı. Bazı vatandaşlar polise tepkilerini pankartlarını polise bırakarak gösterdiler.

BAYKAL MİTİNGE TORUNU İLE KATILACAK

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tandoğan'daki mitinge torunu Mehmet ile birlikte katılacak.

Mitinge katılanlar Tandoğan Meydanı'nda toplanıyor

''Cumhuriyet Mitingi''ne katılanlar, Tandoğan Meydanı'nda toplanmaya başladı.

Ankara dışından gelen otobüslerin güvenlik güçlerince yönlendirildiği Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sabah erken saatlerden itibaren toplanmaya başlayan katılımcılar, saat 08.30'dan itibaren Tandoğan Meydanı'na doğru yürümeye başladılar. Trenle gelenler ise Ankara Garı'ndan miting alanına hareket ettiler. Mitinge Ankara içinden katılanlar ise değişik güzergahlardan yürüyerek alana geliyorlar.

Katılımcılar, başlangıç saati 11.00 olarak duyurulan miting için Tandoğan Meydanı'na, oluşturulan kontrol noktalarından üstleri tek tek aranarak alınıyor. Miting alanına herhangi bir siyasi partinin amblemini taşıyan ya da çağrıştıran pankart, poster ve dövizin sokulmasına izin verilmiyor.

Tandoğan Meydanı'na büyük boy bir Türk Bayrağı ile Atatürk posterleri asılırken, kurulan büyük boy ekrandan miting alanının görüntüleri yansıtılıyor. Katılımcıların Anıtkabir yönüne doğru gitmeleri ve AKM yönünden yürüyenlere alanda yer açılması anonsları yapılıyor. Saat 09.00'dan itibaren dolmaya başlayan Tandoğan Meydanı'nda, kurulan ses düzeninden ''Onuncu Yıl Marşı'' ve ''Ankara Marşı'' ile ''Bir başkadır benim memleketim'' ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar çalınıyor. Katılımcılar, çalınan marşlar ve şarkılara eşlik ediyor. Katılımcılarca zaman zaman ''Türkiye laiktir, laik kalacak'' sloganları atılıyor.

Mitinge katılanlar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin yanı sıra ''Cumhuriyete sahip çıkalım'', ''Cumhuriyet için birleşin'', ''Yarın çok geç olacak'' yazılı dövizler taşıyorlar. AKM'den miting alanına yürüyen katılımcılarca, uzunluğu 2 kilometre olduğu belirtilen bir Türk bayrağı taşınıyor.

Bazı televizyon kanalları alanda canlı yayın aracı bulundururken, miting çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci tarafından izleniyor.

Miting nedeniyle en üst düzeyde güvenlik tedbiri uygulanıyor. Mitingte 500'ü çevre illerden, bin 500'ü ise Genel Müdürlük kadrosundan takviye olarak alınan toplam 10 bin polis görev yapıyor. Polis helikopterlerince kent üzerinde kontrol uçuşları gerçekleştiriliyor. Miting dolayısıyla Tandoğan metro istasyonundan yolcu iniş binişi durdurulurken, ilerleyen saatlerde Maltepe ve Beşevler istasyonlarının da güvenlik amacıyla kapatılabileceği belirtildi.

Bu arada, Konya Yolu başta olmak üzere bazı yollarda trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber