TPAO, Cudi'de petrol arayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) bu yıl sondaj çalışmalarını arttırarak sürdürecek.

Kara ve deniz alanlarında yapılan petrol ve doğal gaz arama ve sondaj çalışmalarını son üç yılda iki katına çıkaran TPAO, bu yıl 72 yeni kuyuda sondaj çalışmaları gerçekleştirecek.

TPAO'nun 2007 yılı sondaj arama programına göre kuruluş, Erzurum, Ayvalık, Bafra-Samsun, Isparta ve Suriye sınır civarı gibi yeterince aranmamış basenlerin yanı sıra Pervari-Siirt, Cudi Dağı-Şırnak gibi yörelerde de arama faaliyetleri sürdürecek.

Bu kapsamda TPAO'nun Pervari-Siirt'te Okçular-1 kuyusunda sondaj çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Programa göre TPAO belirlediği bölgelerde toplam 72 kuyuda ham petrol ve doğal gaz aramalarına ilişkin sondaj faaliyetlerini sürdürecek. Sondaj çalışmaları kapsamında 154,2 bin metrelik sondaj çalışmaları gerçekleştirilerek yeni rezervlerin tespitine çalışılacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının bu yıl içinde yeni sondaj çalışmaları yapılacak bölgelerin başında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Marmara bölgesi geliyor.

Program çerçevesinde, bu yıl Batman'da 29, Adıyaman'da 6, Trakya'da 29, İstanbul'da 9, diğer bölgelerde ise 3 ayrı kuyuda sondaj faaliyetleri sürdürülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber