Vali, personeline sıkıyönetim ilan etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma saatlerinde uyulması gereken kuralları içeren bir genelge yayınladı.

Vali Şükrü Kocatepe, yayınladığı 'Çalışma Esasları Genelgesi'nde, kamu hizmetlerinin etkinlik, verimlilik, adalet ve eşitlikle vatandaşlara sunulmasının sağlanması amacıyla bazı hususların göz önünde bulundurulmasının gerekli olduğunu belirtti.

Kütahya'da yaklaşık bir ay önce göreve başlayan Kocatepe, yayınladığı 'Çalışma Esasları Genelgesi'nde, kamu hizmetlerinin etkinlik, verimlilik, adalet ve eşitlikle vatandaşlara sunulmasının sağlanması, vatandaşların refah düzeyinin yükseltilmesini temin amacıyla bazı hususların göz önünde bulundurulmasının gerekli ve yararlı olduğunu belirtti. Kamu çalışanlarının uymaları gereken genel ve hizmet esaslarının maddeler halinde yer aldığı genelgede, çalışma saatleri içinde dairelerde misafir kabulü, ikram gibi alışkanlıkların terk edilmesi, hizmetlerin, zaman israf edilmeden 'günü gününe' tamamlanması talimatı verildi. Genelgenin, 'Büro, Araç ve Gereçlerin Tertip Düzeni' bölümünde ise resmi dairelerin iç ve çevre temizliğine özen gösterilmesi istenirken, şu uyarılarda bulunuldu: "Dairelerde sadelik ve temizlik esas olmalı, rahat çalışma ortamını bozucu saksı, süs eşyası, gereksiz resim bulundurulmamalı, masa ve dolap üstleri ile sehpalar boş ve temiz tutulmalıdır. Dairelerde elektrikli ısıtıcı, çay kahve makinesi gibi aletler kesinlikle kullanılmamalıdır. Amir, okul yöneticileri ve diğer görevliler çalışma saatleri içinde kesinlikle televizyon seyretmemelidir. Özellikle okul müdürleri odalarını tefrişte, dernek, okul aile birliği parası ile de olsa lüks eşyadan kaçınmalı, Devlet Malzeme Ofisi'nde bulunan malzeme kullanılmalı, odalarında TV alıcısı, video gibi araçlar bulundurmamalıdır."

Resmi taşıtlara da düzenleme getiren genelgede, taşıtların sürücülerine zimmetlenerek başka hiçbir görevli tarafından kullanılmaması gerektiği vurgulanırken, "Sürücüler taşıt kullanımı esnasında trafik kurallarına mutlaka uymalı, görev esnasında sigara içmek, camdan kol çıkarmak, telefonla görüşmek gibi uygunsuz davranışlarda bulunmamalıdırlar" ifadeleri yer aldı. Genelgede tasarrufa da önem verilmesi gerektiğine dikkat çekildi. K

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber