FETÖ'nün 'VIP dinleme' davası yarına ertelendi

Aralarında iş adamları, milletvekilleri, gazetecilerin bulunduğu 59 ismi yasa dışı dinlediği iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucu aralarında örgüt elebaşı Gülen ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 45 sanığın yargılanmasına sanık savunmalarıyla devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2017 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün 'VIP dinleme' davası yarına ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) aralarında iş adamları, milletvekilleri, gazetecilerin bulunduğu 59 ismi yasa dışı dinlediği iddiasıyla, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 45 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısında yapılan binadaki salonda İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada, aralarında başka suçlardan tutuklu meslekten ihraç edilen emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu 8 tutuklu sanık ile 4 tutuksuz sanık savunmalarının hazır olmadığı gerekçesiyle süre istedi.

İş adamı Mustafa Süzer, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, gazeteciler Tufan Türenç ile Nuri Çolakoğlu'nun aralarında bulunduğu çok sayıda müşteki, avukatları aracılığıyla davaya katılma talebinde bulundu.

Sanıklardan Polat Kungur ve Tolga Güzeltaş yargılamanın tarafsız ve bağımsız olmayacağı iddiasıyla reddihakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti bu talebi geri çevirerek yargılamaya devam etti.

Duruşmada savunma yapan başka suçtan tutuklu sanık Şinasi Gençler, kendisinin iddianamede iş adamı Atalay Şahinoğlu'nun dinlenmesiyle ilgili suçlandığını belirtti.

Şahinoğlu'nun telefonunun dinlenmesi için yazılan talep formunda imzasının bulunduğunu kaydeden Gençler, "Atalay Şahinoğlu'nu ne bugün ne de o gün tanımıyorum. O dönemki görevini bilmiyorum. En kıdemli kısım amiri olmam, büro amirinin 9-10 Nisan'da yıllık izne çıkması nedeniyle... Vekaleten 2 günlüğüne büro amirliği yaptım. İlk gün önüme gelen talep formunu imzaladım. Ben C2 kısım amiriydim, talep formu C4 kısım amirliğinden gelmişti. Büro amirinin izinde olması nedeniyle ben imzaladım. Zaten 3 kez üçer ay dinlenmiş. Son dinlenmesini uzatma talep formunu imzalamışım." şeklinde savunma yaptı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ByLock kullanıcısı olduğu için tutuklu yargılandığını aktaran Gençler, bu programı kullanmadığını, telefonu kendisinin savcılığa teslim ettiğini ve bilirkişi raporunda ByLock'a rastlanmadığını iddia etti.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Seyit Battal Kırşan da kendisinin 13 Şubat 2008'de İl Emniyet Müdürünün talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcılığına görevlendirildiğini söyledi.

Bu görevi sadece 1 hafta yaptığını aktaran sanık Kırşan, "Ömer Lütfi Karagöz'ün dinlenmesi için hazırlanan talep formunda imzam var. Kesinlikle tanımıyorum. İmzayı 18 Şubat 2008'de atmışım, 20 Şubat'ta görevimden ayrıldım." diye konuştu.

Duruşma yarına ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber