Dışişleri personeline ek ödeme imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 11:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Aşağıda yer alan haberi 18 Ağustos 2005 tarihinde yayımladığımız şu dosya ile birlikte okuyunuz: Kanun Tasarı veya Teklifi Ne Demektir?

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Dışişleri Bakanlığı personeline ek ödeme yapılması amacıyla yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda değişiklik yapıyor.

Teklifle, Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Devlet Memurları Kanununa tabi çalışan (sözleşmeli dahil) personele, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 200'ünü geçmemek üzere ek ödeme yapılması öngörülüyor.

Ek ödemenin oranı ile esas ve usulleri; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, çalışma şartları, personelin sınıfı, kadro unvanı ve aylık derecesi ve atanma biçimi gibi kriterler dikkate alınarak Dışişleri Bakanı tarafından belirlenecek.

Teklifin gerekçesinde; Dışişleri Bakanlığı memurlarının, yürüttüğü görevin hassasiyetine karşı benzer kamu kurumlarında çalışan personelle karşılaştırıldığında yarı yarıya varan oranda düşük maaş aldığı belirtilerek, bu durumun, Bakanlığın bugüne kadar yürüttüğü ''nitelikli eleman istihdamı'' politikasını sürdürmesini güçleştirdiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber