Çaygören Barajı'nda sular çekildi

DSİ 25. Bölge Müdürlüğü: Bugün itibarıyla yüzde 37 doluluğa sahip barajın, 'yağış sezonu' diye nitelendirmiş olduğumuz şubat, mart, nisan ve mayıs aylarındaki yağışlarla birlikte doluluğunu tamamlayarak sorunsuz bir şekilde sulama sezonunun atlatılacağı öngörülmektedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2018 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çaygören Barajı'nda sular çekildi

Sındırgı'daki Çaygören Barajı'nın yüzde 37 doluluğa sahip olduğu, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarındaki yağışlarla sulama sezonunun sorunsuz şekilde atlatılacağının öngörüldüğü bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 30 Aralık'ta "Kuraklık barajları vurdu" başlığıyla bazı haberlerin yayımlandığı ifade edildi.

Bölge Müdürlüğünce Simav Çayı üzerine inşa edilerek işletmeye açılan Çaygören Barajı'nın, bin 510 kilometrekare yağış alanına sahip olduğu belirtilen açıklamada, şunları kaydedildi.

"159,5 milyon metreküp depolama kapasitesine sahip Çaygören Barajı ile 201 bin 120 dekar arazinin sulanması sağlanmakta, ayrıca yıllık ortalama toplam 19 milyon kilovatsaat enerji üretimi yapılmaktadır. Bugüne kadar yaşanmış olan tüm kurak yıllara rağmen Çaygören Barajı'ndan beklenen sulama ve enerji faydalarının tamamı sağlanmıştır. Dün itibarıyla Çaygören Barajı'nda doluluk oranı yüzde 36 mertebesinde olup, geçen yılın (2016) aynı dönemindeki doluluk oranına göre yüzde 13 daha yüksek bir doluluk seviyesine ulaştığı belirlenmiştir."

İşletmeye açıldığı 1970 yılından beri en kurak yıllarda dahi (1989, 1992, 2001, 2007, 2014) sulama sezonu için ihtiyaç duyulan suyun depolandığı, sulama sezonunun emniyetli bir şekilde tamamlandığı vurgulanan açıklamada, "Bugün itibarıyla yüzde 37 doluluğa sahip barajın, 'yağış sezonu' diye nitelendirmiş olduğumuz şubat, mart, nisan ve mayıs aylarındaki yağışlarla birlikte doluluğunu tamamlayarak sorunsuz bir şekilde sulama sezonunun atlatılacağı öngörülmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber