İstanbul Büyükşehir'de operasyon... 3 memur ihraç edildi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Nisan 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, memur personelinin eski ve yeni mal beyanlarını karşılaştırarak incelemek üzere bir komisyon kurdu. İncelemeler sonucu 3 memurun ihraç edildiği, 81'inin ceza aldığı öne sürüldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mal bildiriminde bulunan memur personelin önceki yıllarda beyanda bulunduğu bildirimlerle karşılaştırarak artı ve azalışları gerekçeleriyle tespit edebilmek için Mal Bildirimi Karşılaştırma Komisyonu kurdu. Bu çerçevede daire başkanlarının mal beyanları incelendi. Diğer çalışan personelin mal beyanına ilişkin karşılaştırmalar devam ediyor. Anayasanın 71. maddesine göre, kamu hizmetine girenlerin mal bildiriminde bulunmaları isteniyor. Devlet Memurları Kanunu da bu konuda, devlet memurlarının, kendileriyle eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait taşınır ve taşınmaz malları, alacakları ve borçları hakkında, özel yasada yazılı hükümler uyarınca mal bildiriminde bulunmalarını öngörüyor.

DEĞİŞMELER GÖZALTINDA

Bu konu ayrıca, 3628 sayılı Mal Bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanununda da düzenlenmiş. Bu kanuna göre sonu 0 ve 5'le biten yılların en geç şubat ayı sonuna kadar mal beyanları yenileniyor. Mal varlığında önemli bir değişiklik olması halinde bir ay içerisinde ek mal beyanı verilmesi zorunlu. Büyükşehir Belediyesi'nde kurulan Mal Bildirimi Karşılaştırma Komisyonu da başta bürokratlar olmak üzere memurların mal beyanlarında ortaya çıkan değişmeleri gözlemleyecek. Bu sayede konumunu kötüye kullanan memurlar tespit edilecek.

CEZALAR BU YÜZDEN Mİ?

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılında 3 personelini memuriyetten çıkarma cezası ile cezalandırdı. Sicillere de geçen ceza uygulamalarında 42 personele uyarma, 19 personele kınama, 17 personele aylıktan kesme, 3 personele de kademe ilerlemesinin durdurulması cezaları verildi. Olumlu sicil almayı hak eden personelin olumlu sicil onayları alınması işlemleri de tamamlandı. Bu çerçevede bin 550 personele olumlu sicil raporu verildi. İhraç edilen 3 memur ile ceza alan 81 görevlinin, mal beyanlarında açıklanamayan yükselişler bulunduğu öne sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber