Erdoğan: Adayı grupta açıklayabilirim

Haber Giriş : 24 Nisan 2007 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayını Meclis Grup toplantısında açıklayabileceğini söyledi.

Ankara, Cumhurbaşkanlığı adaylığına başvuru süresinin bitimine 48 saat kala günü yoğun bir toplantı ve kulis trafiği ile başladı. AKP kurmayları adayın bugün açıklanacağını bildirdiler.

ANKARA(ANKA)? Ankara, Cumhurbaşkanlığı adaylığına başvuru süresinin bitimine 48 saat kala günü yoğun bir toplantı ve kulis trafiği ile başladı. AKP kurmayları adayın bugün açıklanacağını bildirdiler.

Dün gece geç saatlere kadar süren görüşme trafiğinin ardından AKP güne toplantı trafiği ile başladı. Önce AKP MYK toplanıyor, ardından Meclis Grup toplantısı gerçekleştiriliyor. Saat 14.00 de de Bakanlar Kurulu olağanüstü toplanıyor.

AKP kurmayları, adayın bugün açıklanacağını bildirdiler. MYK'da alınacak kararın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adayı grup toplantısında açıklaması olasılığının yüksek olduğuna işaret ettiler. Grup toplantısında adayın ismi açıklanmaması halinde ise Bakanlar Kurulu'nun olağanüstü toplantısının ardından Erdoğan'ın Meclis'te saat 17.00 da basın toplantısı düzenleyebileceği konuşuluyor. Erdoğan'ın adayı bu basın toplantısında ve Meclis'te açıklaması bekleniyor.

Ancak geçmişteki uygulamalarda hem Turgut Özal'ın hem de Süleyman Demirel'in adaylığını Meclis grubunda açıklamaları da dikkate alınarak, Başbakan Erdoğan'ın adayını Meclis grup toplantısında açıklama olasılığı ağırlık kazanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber