Tüzmen, Babacan'ın yerine geçmek istemedi

Haber Giriş : 25 Nisan 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLET BAKANI TÜZMEN, HAZİNE'Yİ İSTEMEDİ

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın yerine geçmek istemediğini açıklayarak, ?Benim yeterince sorumluluğum var arkadaşlar. Ben almayım? dedi.

KKTC ve Türkiye arasında gümrük konularında işbirliği ve kaçakçılığın tespiti ve önlenmesine ilişkin protokol imza töreninde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasını değerlendiren Devlet Bakanı Tüzmen, ?Demokratik süreç aynen devam ediyor. Ana muhalefet partisi kendi görüşlerini bu konuda açıklar. AKP hükümeti burada gerekli istişare mekanizmalarını çalıştırarak, bu konuda kendi adayını belirlemiştir? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendini aşmış ve özverili bir insan olduğunu gösterdiğini belirten Tüzmen, Türkiye'yi içeride ve dışarıda en iyi şekilde temsil edecek Cumhurbaşkanı adayının şu anda var olduğunu söyledi. Birinci turun cuma günü yapılacağını hatırlatan Tüzmen, ?Cumhurbaşkanı adayımız Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bütün gruplarla bu turları tamamlamaya gayret ediyor. Türkiye sağlıklı bir döneme doğru gidecektir. Türkiye gerginlik sürecini aştı. Problemlerini de çözerek ileriye doğru hareket edecektir. Bu olgunluktaki meclis, Türkiye Cumhurbaşkanını seçecek bir meclistir? diye konuştu.

BABACAN'IN YERİNE KİMİN GELECEĞİ BELLİ DEĞİL

Dışişleri Bakanlığı'na Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı'nın getirilmesi halinde boşalacak makama kimin geleceği sorusu üzerine Tüzmen, partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) danışılacağını ve Bakanlar Kurulu'nda gerekli düzenlemelerin en iyi şekilde yapılacağını söyledi. ?Bunun için acele de etmemize gerek yok? diyen Tüzmen, mecliste her makama layık bir çok kişinin olduğunu kaydetti. Tüzmen, bu konuda herhangi bir sıkıntının yaşanacağını zannetmediği söyledi.

?Hazine'den Sorumlu Babacan'ın yerine geçmek ister misiniz? sorusu üzerine Tüzmen, ?Benim yeterince sorumluluğum var arkadaşlar. Ben almayım. Biz işimize bakalım? yanıtını verdi.

CHP'nin 367 tartışmasının daha önceki seçimlerde gündeme gelmediğine dikkat çeken Tüzmen, aynı sürecin devam edeceğini kaydetti. Tüzmen, hukukçuların yarısının bunun şart olduğunu, yarısının da şart olmadığını söylediğinin altını çizerek, sağlıklı bir şekilde sonuca gidileceğini sözlerine ekledi.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber