Yılın ebesi seçildi, ödülünü alamadan hayatını kaybetti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ebeler Haftası nedeniyle Artvin'de yılın ebesi seçilen Döne Bayraktutan, ödülünü alamadan vefat etti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda görevli, her ilden bir ebe Ebeler Haftasında yılın ebesi seçildi.

Bakanlığın birer maaş ikramiye ve takdirnameyle mükafatlandıracağı yılın ebeleri, yarın düzenlenecek törende ödüllerini almayı beklerken, Artvin'den acı bir haber geldi.

Bu ilde yılın ebesi seçilen, Ardanuç ilçesinin Soğanlı sağlık ocağında görevli Döne Bayraktutan'ın vefatı sağlık camiasını üzüntüye boğdu.

43 yaşında hayata gözlerini yuman, 22 yıllık ebe iki çocuk annesi

Bayraktutan'ın yaklaşık 1.5 yıl önce yakalandığı bağırsak kanserine yenik düştüğü öğrenildi.

Bayraktutan'ın ödülünü yarınki törende Ankara Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki oğlu Ümit Bayraktutan'ın alacağı bildirildi.

GÖREVİ BAŞINDA CİNAYETE KURBAN GİTMİŞTİ

Geçen yıl Gümüşhane'nin merkeze bağlı Kırıklı köyü sağlık ocağında, 25 yaşındayken görevi başında bıçaklanarak öldürülen Kevser Ceylan da bu şehirde yılın ebesi seçildi.

Ceylan'ın ödülünü de babası Hasan Hüseyin Ceylan alacak.

Sivas'ın Ulaş ilçesi Yenikarahisar sağlık ocağında görevliyken, kaldığı lojmanda sobadan sızan gazdan zehirlenerek 27 yaşında vefat eden Dudugül Öz'ün ödülü ise babası İbrahim Öz'e verilecek.

Yılın Ebeleri yarın saat 16.00'da Anıtkabir'i ziyaretlerinin ardından düzenlenecek törenle ödüllerini Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın elinden alacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber