Devlet Bankaları Personel Alımı Yapabilecek

4603 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanunda yapılan değişiklik 26/04/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Karar ile birlikte, daha önce Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği Devlet Bankalarına personel alımı konusunda, Banka Genel Kurullarına yetki verilmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söz konusu Kanun maddesi şu şekildedir:

"Özel hukuk hükümlerine göre çalıştırılacak personelin sayısı, unvanı, ücret ve sair mali hakları bankaların genel kurullarınca tespit olunur. Genel kurullar, bu yetkilerini yönetim kurullarına devredebilir. Personel istihdamına ilişkin diğer hususlarda yönetim kurulları yetkilidir."

Kanunun görüşülmesi sırasında, daha önce istihdam fazlası personel olarak tespit edilen ve diğer kamu kurumlarına nakledilen personelin, bankada istihdam edilmesine yönelik önergeler reddedilmiştir.

Diğer taraftan, bu yasa tasarısının Meclis'ten geçirilmesinin nedeni Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun verdiği karardır. Kurul, başvuru üzerine verdiği kararda, Devlet bankalarına personel alımı yapılamayacağına karar vermişti. Kararı görmek için tıklayınız.

Danıştay kararı nedeniyle çıkarılan bu yasal düzenleme çerçevesinde, Devlet Bankalarının önümüzdeki günlerde özel hukuk hükümlerine göre personel çalıştırılmasına yönelik ilanlar yayımlanacaktır..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber