Kilit Anavatan'da anayasa değişikliği formülü

Haber Giriş : 26 Nisan 2007 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-DYP ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde hükümete yaptığı seçim çağrısına yanıt alamayan 367'nin kilit partisi ANAVATAN'da krizin çözümü için Anayasa değişikliği formülü konuşuluyor.

DYP ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde hükümete yaptığı seçim çağrısına yanıt alamayan 367'nin kilit partisi ANAVATAN'da krizin çözümü için Anayasa değişikliği formülü konuşuluyor. Buna göre YÖK, Seçim Yasası, dokunulmazlıklar ve Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi konusunda Anayasa değişikliği yapılmasının krizin önüne geçeceği savunuluyor.

Dün topladığı MKYK'da TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamaya girilmemesi yönünde dile getirilen görüşler ağırlıkta olan ANAVATAN'da Mumcu, dün gece de milletvekilleri ile bir araya geldi.

Saat 21.00'de başlayan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda Mumcu, oylamaya girip girmeme konusunda milletvekillerinin kişisel görüşlerini aldı. Toplantıya, daha önce Genel Kurul'a katılacağını açıklayan Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan katılmadı.

Mumcu, bugün il başkanları ile istişarede bulunacak. Yarın saat 10.30'da toplanacak TBMM Grubu'nda ise son karar verilecek.

Milletvekilleriyle yapılan toplantıda Mumcu'ya son söz konusunda yetki verilirken, Mumcu, grubun oylamada bölüneceği iddialarına ?Arkadaşlarımızın bireysel eğilimleri var. Ancak birlikte hareket etme arzuları çok daha yüksek? yanıtını verdi.

Parti kulislerinde, Mumcu'nun dün DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'la birlikte dile getirdiği seçim önerisinin kabul görmediğine dikkat çekilirken, Türkiye'nin kamplaşmaya gittiği, 367 nedeniyle yaşanan fay kırığının depreme neden olabileceği uyarısı dile getirildi.

Bu çerçevede Mumcu'nun Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le görüşmesinde Anayasa değişikliği için fırsat olduğunu söylediği anımsatılarak, şu değerlendirmeler yapılıyor:

?Hükümet, Türkiye'nin menfaatine olabilecek YÖK reformu, Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilmesi, milletvekili dokunulmazlığı, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gibi Anayasa değişikliği ve demokratik reformlar konusunda adım atacak olursa pozitif bir yaklaşım içine girilir.?

Bu doğrultuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Gül'ün oylama öncesinde, köşk seçimi sonrasında söz konusu Anayasa ve yasa değişikliklerinin hayata geçirileceği konusunda kefil olmaları ve kamuoyuna bu yönde açıklamada bulunmaları halinde krizin aşılacağı değerlendirmeleri ANAVATAN kulislerinde dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber