Mumcu: Türbanı da geçirelim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAP lideri Erkan Mumcu, "Tur nafile olacaktır" diyerek Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turuna katılmayacakları mesajını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı önerileri desteklediklerini belirten Mumcu, bu kararlar arasında kendisinin Başbakan'a iki yıl önce teklif ettiği üniversiteli kız öğrencilerin türban takmasını öngören YÖK reformunun eksik olduğunu belirterek, "YÖK reformunu da yapmalıyız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından CNN Türk'e değerlendirmelerde bulunan Mumcu altyazıda geçen "Mumcu: Biz Erdoğan'ın önerilerini kabul ediyoruz" ifadelerine ise itiraz etti.

Mumcu, "Kimin kimin önerilerini kabul ettiğini kamuoyunun insafına bırakıyorum" diye konuştu.

'Türkiye krizlere gebe'

Mumcu, Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı gösterdiklerini ancak bu kararla Türkiye'de hem bu seçim hem sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sürekli krizlere gebe hale geldiğini savundu.

Mumcu, kararın ardından yaptığı değerlendirmelerde, AKP'nin cumhurbaşkanını halkın seçmesi ve 5+5 formülünün de yer aldığı paketinin gelmesi durumunda destek olacaklarını bildirdi.

Mumcu, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından da, "Biz bugün Türk demokrasisi ne kazanacaksa onun peşindeyiz. Yarın paketi ortaya koysak, ertesi gün oylamaya başlarız. Sezer de 'Cumhurbaşkanı'nı halk seçsin' diyor. İki turlu seçimle halk sadece cumhurbaşkanını seçmekle kalmayacak, temsil edildiğine inanacaktır. Sistem değişikliği itirazlarına katılmıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber