'Ben bakanım' dedi memur inanmadı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektriği kesilen Enerji Bakanı Hilmi Güler'in telefonuna cevap veren memur, "Tabii, sen bakansan ben de başbakanım" dedi..

Türkiye'de yenileme ihtiyacı gösteren iletim ve dağıtım şebekesinde ortaya çıkan teknik sorunlar, değişik illerde elektrik kesintilerini gündeme getiriyor. Bu kesintilerden yurttaş kadar Enerji Bakanı Hilmi Güler'in de nasibini aldığı ortaya çıktı. Bakan Güler, geçen hafta perşembe günü TEDAŞ'ın 20 dağıtım bölgesinin üst düzey yöneticileriyle Ankara'da bir araya geldi. Toplantıda, dağıtım bölgelerinin yaz dönemi hazırlıkları, yatırımları, sorunları ve diğer güncel konular konuşuldu. Güler, toplantıda sık sık yaşanan elektrik kesintilerine sözü getirdi. Ankara'da Çankaya ilçesi sınırlarında yer alan Ayrancı'da oturan Güler, ilgili birimdeki memuru arayıp elektriklerin neden kesildiğini sordu. Memurun "Kimsiniz" demesi üzerine önce "Kim olduğum önemli değil" diyen bakan "Bu durumda size kesintinin nedenini söyleyemem" yanıtını alınca Enerji Bakanı olduğunu söyledi. Telefondaki memur bunun üzerine "Tabii tabii, sen bakansan ben de başbakanım." dedi. Bakan Güler, Bursa'da bulunan yakınlarını ziyaretinde de elektrik kesintileri yaşandığına işaret ederek, "Ben nereye gitsem, kesintiler sanki beni takip ediyor" diye konuştu.

SİSTEM YENİLENİYOR

TEDAŞ yetkilileri, tüketimin arttığı yaz mevsiminde elektrik kesintileri olmaması için önlem alındığını belirtti. Elektrik dağıtım tesisleri özelleştirmelerinin ertelenmesine neden olan dağıtım sisteminin yenilenmesi için gerekli ihale hazırlıklarının sürdüğünü belirten yetkililer, "Bazı illerde, alt yapının yetersizliğinden elektrik kesintileri yapılabiliyor" dedi.

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2007, Çarşamba

Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2007/05/02//haber,42D64DC66A8F45C9A07E8B60F57DAECA.html

Tüm hakları saklıdır.

Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber