Bakan Sarıeroğlu: İstediğiniz sendikaya üye olabilirsiniz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2018 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Sarıeroğlu: İstediğiniz sendikaya üye olabilirsiniz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Sendika üyeliklerine ilişkin ise "Sendikal örgütlenme çalışanların kendi özgürlük alanıdır. Üyelikler e-devlet üzerinden olur ve sizden başka kimse görmüyor bunu. O anlamda bu sizin özgürlük alanınızdır.." dedi.

Sarıeroğlu beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Sarıeroğlu, belediye önünde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, taşeron işçilere kadro düzenlemesinin yıllardır beklendiğini belirterek şöyle devam etti:

- "Hiçbir şey bizim için çözümsüz değil"

Sarıeroğlu, kamuda, doğum iznine ayrılan, askere gidenlerin yerine bakan geçici işçilere ilişkin de şöyle konuştu:

"Bizim kadro ile ilgili temel kriterlerimizden birisi 4 Aralık'ta fiilen çalışıyor olmak. Bazı kardeşlerimiz 4 Aralık'ta bu geçici, 'joker eleman' olarak kendilerini tabir ediyorlar biz öyle tabir etmiyoruz, biz geçici eleman diyoruz. Hizmet akitleri eğer feshedilmediyse hizmet akitleri askıdaysa 4 Aralık kriterine bakmayacağız ve bu kardeşlerimizin de kadroya geçişlerini gerçekleştireceğiz. Yine engelli kardeşlerimiz var. Emekliliği gelmiş ama emeklilik işlemlerini gerçekleştirmemiş. Bu kardeşlerimizin de geçişlerini sağlayacağız. Emekli olmayacaklar direk çalışmaya devam edecekler. Bunlarla ilgili de gerekli yerlerle yazışmalarımızı yaptık. Yine bir kaç düzenlememiz daha var bu konuda. Uygulamaya bakıyoruz, sıkıntı varsa KHK'nin sınırları içerisinde ilgili bir komisyonumuz var, bunları değerlendiriyoruz. Hiçbir şey bizim için çözümsüz değil. Biz iyi bir iş yapmak istedik, iyi bir iş yapmak için yola çıktık ve Allah'a şükürler olsun bunu da gerçekleştirdik. Yıllardır beklenen bir düzenlemeydi, hepinize hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah bu düzenlemenin avantajlarını önümüzdeki günlerde çok daha iyi yaşayacaksınız. 4C'deki kardeşlerimiz 4B'ye geçiş inşallah taşerona kadro ile eş zamanlı yapacağız. Mart ayının sonuna kadar bu konuyu da gerçekleştirmiş olacağız."

- "İstediğimiz sendikaya üye olabilirsiniz"

Sarıeroğlu, sendika üyeliklerine ilişkin ise "Sendikal örgütlenme çalışanların kendi özgürlük alanıdır. Üyelikler e-devlet üzerinden olur ve sizden başka kimse görmüyor bunu. O anlamda bu sizin özgürlük alanınızdır. İstediğiniz sendikaya istediğiniz şekilde üye olabilirsiniz. Bunu seçmek çalışanların en temel hakkıdır. Bu konuda herkes özgür iradesiyle üye olmak istediği sendikaya kendisi seçme hakkına sahiptir. Bununla ilgili hiçbir şekilde bir müdahale olması söz konusu dahi olamaz, buna da izin verilemez." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber