'PKK, PYD balonu Afrin'de tarihe gömülmüştür'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: "ABD'nin uşağı, ABD'nin buradaki temsilcisi gibi hareket eden, ondan silah alan PKK, PYD balonu Afrin'de tarihe gömülmüştür"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2018 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'PKK, PYD balonu Afrin'de tarihe gömülmüştür'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "ABD'nin uşağı, ABD'nin buradaki temsilcisi gibi hareket eden, ondan silah alan PKK, PYD balonu Afrin'de tarihe gömülmüştür." dedi.

AK Parti Kemalpaşa 6. Olağan İlçe Kongresi, 15 Temmuz Kültür Sarayı'nda yapıldı.

Kongrenin açılışına katılarak bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, salonda gösterimi yapılan Afrin'e Türk bayrağı dikildiği ana ait görüntülere dikkat çekti.

15 Temmuz'da hain darbe girişiminde bulunanların Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan başarısızlıkla dönmesini canı gönülden istediğini, fakat o gün Fırat Kalkanı'nda başarıya ulaşıldığını, bugün de "aylar sürer, geri dön, Afrin'e girme" diyenlere karşı Afrin'e Türk bayrağı dikerek mesaj verildiğini kaydetti.

AK Parti'nin Türkiye'ye 15 yılda çok şey kazandırdığını, yollar, hastaneler, okullar yaptıklarını belirten Dağ, "Ama en önemlisi özgüven... 100 yıl önce bu ülkeye operasyon yapanlar 100 yıl sonra uyuyan Türk'ü, uyuyan Müslümanı uyandırdılar. Silah vermediler uyandırdılar, düşmana silah verdiler uyandırdılar. Bugün uyandık. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu millet uyandı. Birileri 'Recep Tayyip Erdoğan olmazsa şöyle olur diye baksa' da bu ülkede artık on binlerce Recep Tayyip Erdoğan var, Allah'a hamd olsun." ifadelerini kullandı.

Tarihi bir günün yaşandığını dile getiren Dağ, Çanakkale zaferini hatırlatarak bunun bir tevafuk olmadığını söyledi. Dağ, 100 yıl önce bu milletin önünü kesmek için yapılan mücadelenin bugün dönüm noktalarından birisi olduğunu kaydederek, "Bundan sonra burada kalmayacak. Operasyona devam ettikleri sürece biz kesinlikle durmayacağız." dedi.

-"Bu ülke tarihi köklerini artık yeniden elde etmiştir"

Dağ, bugün hem askeri operasyonu hem de bu ülkeye yapılan ekonomik operasyonu kenara koyduklarını anlatan Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülke tarihi köklerini artık yeniden elde etmiştir. Biz sadece gaz vermiyoruz, hamasi nutuk atmıyoruz. Afrin'e Türk bayrağını asarak icraat yapıyoruz. Birileri onbinlerce silah verdiler, Türkiye'ye de silah ambargosu uyguladılar. Bir balon vardı. O balon Suriye iç savaşı başladığından bu yana hep şişirilmişti. Kendi kurdukları örgüt Kobani'yi işgal etti. Daha sonra o balonu şişirmek için, PYD balonunu daha büyütmek için kendi destekleriyle PYD hiç bir iş yapmadan Kobani'yi tekrar ele aldı. Dünyada balon şişiyordu, Rakka'da operasyon yaparken "PKK, PYD terör örgütüdür, Türkiye ile beraber hareket et' denildiğinde yine o balonun şişmesi lazımdı İsveç'ten, Norveç'ten, dünyanın bir çok kesiminden buraya teröristlerin gelmesi lazımdı. Balonun daha da büyümesi lazımdı. Rakka'da da balonu büyüttüler. Balonu iyice şişirdiler. Ama o balon Afrin'de söndü. Afrin'de o balon bitti. ABD'nin uşağı, ABD'nin buradaki temsilcisi gibi hareket eden, ondan silah alan PKK, PYD balonu Afrin'de tarihe gömülmüştür."

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da cumhuriyetin 3 temel öğesi olduğunu belirterek, "Birincisi tam bağımsızlık. Türkiye son 16 senede gerçek anlamda tam bağımsız olmuştur. Türkiye'yi kim tam bağımsız yaptı, Atatürk'ün bu vasiyetini kim gerçekleştirdi sorusunu sorun kendinize. İkinci temel ögesi egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türkiye 2010 yılına kadar hakimiyetin millette olduğu bir ülke değildi, askeri ve yargı vesayeti vardı. Bütün bunlar AK Parti tarafından tasfiye etti. Üçüncü öğe Misak-ı Milli'dir. Bugün Afrin'in merkezine Türk bayrağı şanlı şanlı dikili ve dalgalanıyor. Misak-ı Milli empatine sahip çıkıyoruz. Bütün bunları yapan 16 yıldır AK Parti iktidarı ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır." ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de ilçe başkanlarına çalışma uyarısında bulundu. Kongrede seçilenlerin "kongre bitti, 3 yıl yönetimdeyiz" diye düşünmemesi gerektiğini kaydeden Şengül, "Asla öyle bir şey yok. Eğer kongreden sonra o istenen çalışmayı, başarıyı sağlayamayan arkadaşımız olursa yolumuzu ayırırız. Sadece belediye almakla, çok iyi hizmet etmekle görevimizi yapmış sayılmayız. Tarih kendi kahramanlarını kendisi seçer. Bu yüzyılda da seçti. Seçtiği kahraman yüreğiyle konuşan uzun adam. Böye bir lidere yük olan değil yok alan teşkilatlar olmamız lazım." diye konuştu. teşkilat mensuplarıma önerim, kendi bireysel egolarımızı bir kenara bırakmak lazım. biz verdiğimiz kararlarda yüzde 100 isabetli olmaya bilir.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'dan mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım kongreye mesaj yolladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüntülü mesajında kongrenin teşkilat, parti, ülke ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu, teşkilat bünyesinde hizmet verenlere teşekkür etti.

Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

"AK Parti, demokrasiden ekonomiye her alanda ülkemizde Cumhuriyet tarihinin tamamında yapıların kat be kat üzerinde hizmetler gerçekleştirmiştir. Miletimizden, tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız güçle, sürekli kendimizi yenileyerek, geliştirerek daha uzun yıllar boyunca ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Milletimizle irtibatımızı daha da güçlendirecek, önceliği daima partisinin ve ülkesinin çıkarlarına verecek kadrolarla ekibimizi zenginleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Kongrelerimiz, işte bu tarihi yolculuğumuzda bize hem murakabe ve muhasebe yapma imkanı veren hem de kaçınılmaz gerçek olan değişimin meşru zemini mahiyetindeki ara duraklarımızdır.

Türkiye'nin AK Parti'ye, AK Parti'nin geçmişimizle geleceğimiz arasında köprü kuran hizmetlerine, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiyoruz. Belde, ilçe ve il kongrelerimizin ardından Ankara'da toplanacak büyük kongremizle nihayete erecek bu maratonu, milletimizin karşısına hazırlıklı bir şekilde çıkma bakımından en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum."

Başbakan Yıldırım da şu mesajını iletti:

"Demokrasi şölenine dönüşen kongrelerimiz 2019 ve 2023 yolunda en önemli virajlarımızdan bir tanesidir. Bu bilinçle hareket edip bugün kongreye katılan tüm kardeşlerimizi yoğun süreçler bekliyor. İnanıyorum ki İzmirli kardeşlerimin heyecanı ve arzusu bu süreçlerin zaferle noktalamak için fazlasıyla yeterlidir. Olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

Mevcut AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar'ın tek aday olduğu kongrede şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel yaptı. AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli de kongreye katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber