Taksilerde büyük değişiklik! Turuncu, yeşil, kırmızı renk geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kontrolü altındaki iTaksi'lerde, yeni tip taksi tepe lambası uygulamasına geçmek üzere hazırlık sürecine geçildi. Peki, teknolojik temelli başlatılacak çalışmayla birlikte taksilerin tepe lambalarında ne gibi yenilikler meydana getirecek? İşte, taksilerin tepe lambalarına konulacak sensörlerin özellikleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2018 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 12:02
Taksilerde büyük değişiklik! Turuncu, yeşil, kırmızı renk geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) tarafından, taksilerin tepe lambalarında değişikliğe gitmek üzere kollar sıvandı. iTaksi'lerde yeni tip taksi tepe lambalarını teknolojiyle uyumlu hale getirmek adına önemli yenilikler gerçekleştirmek için çalışmalar başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmek ve taksilerde yepyeni bir dönemi getirmek üzere başlattığı bu çalışmalar doğrultusunda, yeni tip taksi tepe lambalarında; aracın boş olması halinde yeşil, dolu olduğu takdirde kırmızı, son olarak rezerve olduğunda ise turuncu renkte yanacak olmasıyla birlikte taksi kullanmak isteyen yolcuların işini kolaylaştıracak ve büyük bir rahatlık sağlayacak yenilikler getirecek.

Öte yandan yeni tip taksi tepe lambalarındaki yerleştirilen teknolojik temelli sensörlerin nem, sıcaklık, gürültü, trafik yoğunluğu ve hava kalitesi gibi verileri toplama gibi işlevleri de bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber