AKP Milletvekilleri: Bürokrasiden iş yapamıyoruz. Bürokrasiyi kırdığımızda işler yoluna girecek

Haber Giriş : 16 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Bursa Milletvekilleri Şerif Birinç ile Niyazi Pakyürek'in çıkışlarının farklı bir ses olmadığını belirten Çelik, ''Arkadaşlarımız da, Başbakanımız da, muhalefet partisi de bürokrasiden şikayetçi. Birinç ve Pakyürek'te eleştirilerinde bürokrasiden yana tepkilerini dile getirmişler. Türkiye'de yıllardır kimsenin kıramadığı bürokrasiyi aşmaya çalışıyoruz. Bilgi Edinme Yasası'nı çıkartarak bu engelin kırılmasına yönelik ilk adımı attık. Bürokratlar ellerindeki gücü bırakmak istemiyor. Bakanları bile çıldırtan bürokrasi zinciri ya kırılacak, ya kırılacak'' diye konuştu.

Bursa'da SSK'lı kalp hastalarının Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde ameliyat olamamalarına ilişkin sıkıntılara da değinen Çelik, bunun da çözümünü bürokratların engellediğini ileri sürdü. Sağlık sektörünün Sağlık Bakanlığı çatısı altında birleşmesine imkan tanıyan çalışmanın da bürokrasi yüzünden ilerleyemediğini dile getiren Çelik, ''İki bakanlık arasındaki bürokratlar birbirlerinin yetkilerini kıskanıyor. Kimse yetkisini dolayısıyla yıllardır hüküm sürdüğü gücünü bırakmak istemiyor. Bazıları AK Parti Hükümeti'nin yılların problemini 2 yıl içinde çözümlemesini ifade ediyor. Ama vatandaş bile bunun gerçekleşmesinin mümkün olmadığını biliyor. Bu bakımdan dolaylı, yoldan hükümeti eleştirenler vatandaşın her şeyin bilincinde olduğunu unutuyorlar'' şeklinde konuştu.

Çelik, Bursa'nın meselelerine yönelik çözüm üretmeye devam ettiklerini belirtirken, bu konudaki bir çok çalışmaların bitme aşamasında olduğunu kaydetti. BursaRay'ın B etabının kredi anlaşmasının bu ay içinde imzalanacağının müjdesini veren Çelik, şunları söyledi:

''AK Parti'li belediyelerin hizmetlerine bu aydan itibaren start vereceğiz. BursaRay'ın B etabı kredisi bu ay içinde imzalanacak. Yüksek İhtisas Kavşağı'nın temeli atılacak. Ayrıca baştan aşağıya projesi yanlış olan Çevre Yolu'nun da cenazesini kaldıracağız. Çevre Yolu'nun 2005 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Bursa'nın sanayi bölgeleriyle ve ovasına su temin edecek ve faaliyete geçtiğinde Uluabat Gölü'nün kirlenmesini de önleyecek inşaatına 8 yıl önce başlanan Çınarcık Barajı'nın bitirilmesi için yeni ihale yapılacak. Yıllık 548 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretecek olan barajın temelinin 8 yıl önce atıldığını düşünürsek, devlet eliyle bitirilmesi daha uzun yılları bulacak. Bu bakımdan barajı özel sektöre ihale ederek bitirilmesini planlıyoruz''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber