'Kapsaisin' in ne olduğunu biliyor musunuz?

Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acı biberlerin kanser önleyici bir gücü olabilir.

Acı bibere acılığını veren kapsaisin, yeni yapılan bir çalışmada karaciğerdeki kanserli hücreleri ortadan kaldırmaya yardımcı olmuştur, bu yüzden de karaciğer kanserine karşı koruyucu olabileceği düşünülmektedir. Sevdiğiniz yemekleri örneğin omleti veya karışık sebze yemeklerini bu acı biberlerle tatlandırabilirsiniz.

RealAge Önerisi: Günlük besinleriniz ya da gıda takviye edici ürünler sayesinde aldığınız doğru dozdaki antioksidanlar 6 yaşa kadar genç kalmanızı sağlar.

Acı biberlerde bulunan bir madde olan kapsaisin'in karaciğerdeki kanserli hücrelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğu son yapılan araştırmalardan biri sayesinde kanıtlanmıştır. Kapsaisin biberleri acı yapan maddedir.Kapsaisin'in önemli bir kısmı biberlerin çekirdeğe yakın bölümündeki beyazımsı etli bölümde yer almaktadır. Bu biberler çıplak el yerine eldivenle tutulmalı ve eller göz, ağız ve buruna temas ettirilmemelidir. Eğer biberler sizin için fazla acı ise onları kesip tuzlu suda bir saat kadar bekletmeniz acısını hafifletecektir. Bu biberleri fırınlayabilir, doldurabilir veya salsa sosu gibi acı biber sosları yaparak tüketebilirsiniz.

www.realage.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber