AKP seçim propagandaya Erzurum'dan başlayacak, en az 40 kadın aday koyacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), milletvekili aday adaylarının merkez yoklaması, yüzyüze mülakat ve teşkilat nabzıyla belirlenmesi kararını aldı.

Ön seçim düşünmeyen AKP yönetimi, 40 kadın adayla seçime girmeyi planlıyor.

Erdoğan başkanlığında dün toplanan MYK'nın basına kapalı bölümünde adayların nasıl belirleneceği konusu masaya yatırıldı.

Ön seçimin AKP'ye uygun olmadığının dile getirildiği toplantıda, adayların merkez yoklaması ile belirlenmesi kararı alındı.

Belediye başkanı kriteri

AKP'ye başvurunun geçtiğimiz seçime göre çok daha yüksek oranda olacağının ifade edildiği toplantıda, adaylık kriterlerinin titizlikle uygulanması üzerinde duruldu. MYK'da iki veya üçüncü kez belediye başkanı seçilenlerin de aday adayı olabileceği belirtildi. Erdoğan da, ilk kez belediye başkanı ve il başkanı olanların milletvelliğine aday olmamasını istedi.

Yüzde 100 zam

Toplantıda 40 dolayında kadın aday adayının seçilebilecek yerlerden listelere konulması formülü de dile getirildi.

MYK'da geçen seçimde aday adaylarından 1000 YTL alan AKP yönetiminin bu seçimde aday adaylarından 2 bin YTL almayı planladığı öğrenildi. Geçen seçimde AKP'ye 2 bin 400 kişi milletvekili olabilmek için başvuruda bulunmuştu. Başvuru ücretinde yüzde 100 zam yapan AKP, aday adaylarından aldığı parayı, listeye girememeleri halinde iade etmiyor.

Ön seçim düşünülmüyor

Milliyet'in sorularını yanıtlayan AKP'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, "Ön seçim düşünülmüyor. Ön seçim yani yapılar itibarıyla sağlıklı sonuç da vermiyor. Ama kamuoyu anketleri, mülakatlar, kendi ölçeğinde teşkilat yoklamaları suretiyle en iyi, en uygun adayları bulacağız" dedi.

AKP, bugünkü Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında da aday adaylarına yönelik kriterleri belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber