Anavatan Partisi'nden topluca istifa ettiler, tabelayı çöpe attılar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAVATAN Partisi Mardin İl yönetimi cumhurbaşkanlığı seçiminde partilerinin takındığı tavıra tepki göstererek istifa etti. İstifa eden partililer, teşkilatlarına asılı bulunan tabelayı söküp çöpe attı. İstifa eden ANAP İl Başkanı Süleyman Çelik, Turgut Özal ve milletin iradesini hiçe sayan bir partide siyaset yapamayacakları için istifa ettiklerini söyledi.

Anavatan Partisi Mardin il yönetiileri partilerinin Doğru Yol Partisi ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiği tutuma tepki gösterdi. Anavatan Partisi Mardin il yönetimi ve 9 ilçe teşkilatı ile 757 kayıtlı üye partilerinden topluca istifa ettikten sonra parti binasına asılı tabelayı indirip çöpe attı. Partinin İlçe, belde, kadın ve gençlik kolları başkanları ile birlikte, parti binası önünde bir açıklama yapan Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, siyasi hayatlarının en acı gününü yaşadıklarını söyledi. ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu eleştiren Süleyman Çelik, şunları söyledi:

?Anavatan Partisi'nin sergilediği tutum bizi hayal kırıklığına uğrattı. Turgut Özal'ın misyonuna ihanet edildi. Bizler daha öncede genel merkeze ve milletvekillerimize her ne olursa olsun meclisi terk etmemeleri konusunda telkinde bulunmuştuk. Partimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde meclise gitmeyerek CHP'nin yolunu izlediği için tabanından büyük tepki gördü. Biz de CHP yolunu izleyen Anavatan Partisi'nde siyasete devam edemeyeceğimizi anlayınca yönetim kurulunun aldığı kararla topluca istifa ettik.'' Çelik, yıllarca çatısı altında siyaset yaptıkları Anavatan Partisi'nden ayrılmanın kendilerine büyük acı verdiğini ancak, Turgut Özal'ın mirasını ve milletin iradesini hiçe sayan bir partide çalışamayacakları için bu kararı verdiklerini söyledi. Süleyman Çelik, Anavatan ve DYP tabanının büyük bölümünün kısmının kendileri gibi düşündüğünü ancak tepki gösteremediklerini iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber