Hemşirelik Haftasında hemşirelerden eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hemşirelik Haftası nedeniyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan 30 hemşire, haklarının iyileştirilmesini istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi yaklaşık 30 hemşire, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle sözleşmeli ve kadrolu hemşirelerin sorunlarını anlatmak için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde toplandı. Grup adına bir açıklama yapan SES Şişli Yönetim Kurulu Üyesi Akife Aktaş, Hemşirelik Haftası'nı çalışma alanlarıyla ilgili sorunları yansıtmayıp çözümlenmesi için taleplerini yükseltecekleri bir hafta olarak kutlayacaklarını belirtti.

Hemşirelik Yasası'nın 25 Nisan 2007 tarihinde kabul edildiğini hatırlatan Aktaş, özellikle bağımsızlık ve sorumluluklar belirlenmesini içeren bir yasa beklentisi içinde olduklarını söyledi. Düşük ücretle, nöbetlerde bazı katlarda tek hemşire ile ortalama 65 hastaya hizmet verildiğini ifade eden Aktaş, şöyle konuştu: "Hizmet kolumuzda çalışanların çoğunun kadın olmasıyla bu 24 saatlik çalışma koşullarına rağmen çocuklarımızı bırakabileceğimiz 24 saat açık kreşten yoksunuz. Sözleşmeli olarak çalıştırılan

4/B'lilere tayin hakkı tanınmasını ve kadroya alınmasını istiyoruz. İnsan sağlığını korumak, insanca yaşam standartlarının ulaşılmasıyla mümkündür."

Hastaların şaşkın bakışları arasında gerçekleşen eylemde hemşireler "Kreş istiyoruz", "4/B'lilere kadro istiyoruz", "Hemşirelik yapmak istiyorum" yazılı dövizler taşıdı. Hemşirelerin bazılarının yüzlerini dövizlerle kapatmaları dikkat çekti. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber