Ankara'da tefecilere baskın: 30 gözaltı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentte tefecilik yaparak piyasaya sahte fatura süren bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda Cem T. ve Tuncay T. isimli kişilerin Barış T.'nin liderliğinde tefecilik yaptıkları ileri sürüldü. Şebekenin para karşılığında buldukları ikinci şahıslar adına şirket kurdukları ve bu şirketlerden gerçekte var olmayan malzemeleri satmış gibi göstererek birçok şirkete naylon tabir edilen yüklü miktarda fatura kestikleri, ayrıca ruhsatsız silah ve mermi alım satımı yaptıklarının

belirlenmesi üzerine 'Vur-Kaç' kod adlı bir çalışma başlatıldı. 7 ay süren çalışmanın sonucunda 14 Mayıs 2007 günü düzenlenen operasyonda, şebekenin elebaşı Barış T. ile birlikte İlhan T., Ethem S., Tuncay T., Özkan K., Mustafa T., İsmail K., Çoşkun Ş., Cesur Y., Serkan B., Cem T., Serkan A., Süleyman T., Erol Ö., Adem Ekrem A., Şenol E., Adem A., Gökhan C., Sedat G., Mürsel A., Erkan Y., Barış D., Hüseyin Ç., Murad G., Ferhat T., Hasan U., Çoşkuner M., Serkan Ö., Nurgül N. ve Sadık Ü. isimli toplam 30 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, biri Glock marka olmak üzere 4 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 2 adet av tüfeği, 99 adet fişek, 7 adet bilgisayar kasası ve 6 adet laptop bilgisayar, çok sayıda şirket kaşesi, 20 milyon YTL civarında çeşitli şirketler adına kesilmiş irsaliyeyi fatura, çok sayıda fatura koçanı, üzerlerinde alacak, verecek, şirket ve şahıs bilgileri bulunan çok sayıda ajanda ele geçirildi.

Zanlılar, 'Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüt adına faaliyette bulunmak, hayali firmalar kurarak, naylon fatura almak ve satmak, haksız kazanç sağlayarak devleti zarara uğratmak, tefecilik ve 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber