Poliste tayinler seçim sonrası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 03:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis tayinleri, 22 Temmuz'daki genel seçimlerden sonraya alındı.

Polis teşkilatında haziran ayında gerçekleşen tayinlere seçim ayarı yapılıyor. Tayinler, 22 Temmuz'daki genel seçimlerden sonraya alındı.

Emniyette her yıl haziran ayında yapılan tayinler bu yıl seçim sonrasına kaldı.

Düzenlemenin seçim güvenliği nedeniyle yapıldığı belirtilirken, aynı çalışmanın silahlı kuvvetlerde de yapıldığı öğrenildi. Subay ve astsubaylarla birlikte silahlı kuvvetlerde bu yaz 10 bin civarında tayin beklendiği bildirildi.

Türkiye 22 Temmuz'da sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de etkileyecek genel seçimlerin güvenliği için Emniyet Genel Müdürlüğü hazırlıklara başladı. Emniyet öncelikle haziran ayında yapılan tayinleri seçim sonrasına bırakmayı planlıyor. Tayinlerin yanı sıra atamaların da yine seçim sonrasında gerçekleşeceği öğrenildi. Seçimlerin Türkiye'de hayli sıcak geçtiğine dikkat çeken polis kaynakları, seçim öncesinde siyasi partilerin düzenleyecekleri mitinglerin güvenliğinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Tansiyonun yükseldiği bölgelerde siyasi parti merkezlerine molotofkokteyli atma gibi bazı olayların gerçekleşebileceğini belirten üst düzey bir yetkili, "Seçimden önce o bölgeyi ve insanları iyi tanımış personelin değiştirilmesini uygun görmüyoruz. Tecrübeli polislerin yerine yeni atanmış, halkı ve bölgeyi tanımayan polislerin görevlendirilmesi bazı zafiyetlere neden olabilir." dedi. Aynı yetkili, sandık güvenliğinin de sağlanması amacıyla tayinlerin 22 Temmuz'daki genel seçimlerin ardından yapılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Benzer çalışmanın silahlı kuvvetlerde de yapıldığı öğrenildi. Jandarma bölgesindeki seçimlerin güvenliği nedeniyle jandarmadaki tayinlerin 22 Temmuz sonrasına bırakıldığı öne sürülürken Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarında da aynı çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu'nda 110 polis şefi birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etmişti. 196 polis şefi ikinci sınıf, 103 polis üçüncü sınıf, 418 polis de dördüncü sınıf emniyet müdürlüğüne atanmıştı. Önümüzdeki günlerde alt rütbeli diğer polislerin atamaları görüşülecek. Şark görevi dolan polislerin yanı sıra atamalarla birlikte yaklaşık 10 bin polisin haziran ayında yer değiştirmesi bekleniyordu. Emniyet şimdi bu polislerin tayinlerini durdurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber