Erkek nesli tükenecek mi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya - Erkeğin sperm sayısının 1950 yılında 250 milyon iken, çevre kirliliği ve stres nedeniyle 20 milyona düştüğü bildirildi.

Türk Alman Jinekoloji Derneğince Antalya'da düzenlenen "7. Türk Alman Jinekoloji Derneği Kongresi"nde gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, çevresel etkenler ve stresin kadın ve erkeklerde kısırlığı tetiklediğini söyledi.

Ünlü, 1950 yılında 250 milyon olan bir erkeğin sperm sayısının 20 milyona düştüğünü vurguladı. Erkeğin sperm sayısının düşmesinde çevre kirliliği, stres, tarım ve veteriner hekimliğinde hormonların düzensiz kullanımının büyük etkisi olduğunu ifade eden Ünlü, "50 yıl önce yaşam çok daha kolaydı. Modern insanın stresi çok fazla" dedi.

Erkek cinsiyetini belirleyen Y kromozomunun da giderek küçüldüğünü ifade eden Ünlü, "300 milyon yıl öncesine göre Y kromozomu yarı yarıya küçüldü ve üzerindeki genlerin bazıları yok oldu. Bazı spekülatif düşüncelere göre 50 milyon yıl sonra Y kromozomu diye bir şey kalmayacak, erkek nesli tükenecek belki de. Negatif yönde bir gidiş var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber