Sosyal güvenlik için 'beyaz kitap' geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de kabul edilen sosyal güvenlik yasasının Anaya Mahkemesi'nin iptal ettiği maddeler yüzünden etkinliğinin kalmadığını savunan IMF, yakında yayımlanarak "beyaz kitap" ile eksikliklerin giderilmesini bekliyor.

KİLİT MADDELER İPTAL OLDU: Altıncı gözden geçirmeyi önceki gün onaylayarak yaklaşık 1 milyar 135 milyon 300 bin dolarlık kredi dilimi serbest bırakan IMF, niyet mektubunda sosyal güvenlik reformuna da değindi. Anayasa Mahkemesi'nin kilit önemi bulunan bir çok yasayı iptal ettiği ifade edilen mektupta, şöyle denildi: "Sistemin uzun vadeli sürdürülebilirliği için hem mahkemenin görüşlerini dikkate alacak, hem de reformun getireceği katkıları azami oranda muhafaza edecek yeni bir düzenlenme hazırlanması konusundaki kararlılığımız sürüyor. Mümkün olan en geniş kapsamlı mutabakatın sağlanabilmesi amacıyla, reformun temel ilkelerini ve yeni emeklilik parametrelerine ilişkin alternatifleri açıklayan bir beyaz kitap kısa bir süre içerisinde yayımlanacaktır."

MEMURA ÖNCEDEN YANSIYACAK: Mektupta, değişiklikleri içeren yasa tasarısının, yeni yasama döneminin başlamasından hemen sonra TBMM'ye sunulması ve sunulduktan sonra 6 ay içerisinde uygulamaya geçirilmesi amaçlandığı da belirtildi. Yeni yasanın yürürlüğe girmesinden önce ise, "memur emekli maaş artışlarının yeni kanunda öngörülen endeksleme oranlarıyla uyumlu olmasının" sağlanacağı kaydedildi. Mektupta ayrıca, büyük işverenlerin, çalışanlarının maaşlarını banka hesapları aracılığıyla ödemesini gerekli kılacak yasal çerçevenin haziran sonuna kadar tamamlanacağı açıklandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber