MGK'da vekâlet dönemi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan'ın Londra Büyükelçiliği'ne atanması yönündeki işlemlerin başlatıldığı ve yerine atanacak isim belirlenene kadar Genel Sekreter Yardımcısı Tümgeneral Orhan Akbaş'ın MGK Genel Sekreterliği görevine vekâlet edeceği öğrenildi.

Ekimde hazırlanan son büyükelçiler kararnamesinde 23 Mayıs'ta yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Akın Alptuna'nın yerine Londra'ya Alpogan'ın atanması öngörüldü, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de bu konuda ön onay verdi.

Ancak boşalacak MGK Genel Sekreterliği koltuğuna oturacak yeni isim için Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ı Sezer'e kabul ettiremeyen hükümet, tayinleri cumhurbaşkanı seçimleri sonrasına bırakmayı tercih etti. Ancak cumhurbaşkanlığı krizi ve Sezer'in 4 ay daha görevine devam edeceğinin ortaya çıkması üzerine, Alpogan için tek kişilik bir kararname çıkarılması benimsendi.

Akbaş'ın da Alpogan'ın yerine yeni isim belirlenene kadar MGK Genel Sekreterliği'ne vekâlet etmesinin planlandığı öğrenildi. Bu durumda, AKP döneminde yaygın hale gelen vekâleten idare edilen kurumlar listesine MGK Genel Sekreterliği de katılacak. Ayrıca, Alpogan'ın atandığı Ekim 2004'e kadar askerlerin yürüttüğü MGK Genel Sekreterliği görevini, 3 yıl aradan sonra bir asker üstlenmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber