AKP'de veto olasılığına karşı olağanüstü hal

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 12:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

ANKARA - Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişiklik paketinin Köşk tarafından veto edilme olasılığına karşı Meclis alarma geçiriliyor. AKP, Meclis'i hafta sonları da dahil gece geç saatlere kadar çalıştırmayı planlıyor.

Genel seçim kararı ile birlikte siyaset hareketlendi, ancak AKP'nin gündeminde seçimin yanı sıra cumhurbaşkanı seçimine yönelik Anayasa değişikliği ve Meclis'ten çıkarılacak 'öncelikli yasalar' da var. AKP Grup Yönetimi, milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na verileceği

4 Haziran'a kadar TBMM'yi hafta sonları da dahil gece 24.00'e kadar çalışması kararı aldı. AKP Grubu, bakan ve milletvekillerine yazı göndererek 22 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Ankara dışına çıkmamalarnı istedi.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören, görev süresini beş yıla indirip, bir kişinin iki kez seçilebilmesini olanaklı kılan Anayasa değişikliği paketi onay için 12 Mayıs'ta Köşk'e gönderildi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 15 günlük inceleme süresi 26 Mayıs'ta bitiyor. AKP, Sezer'in veto etmesi durumunda paketi hafta sonu Anayasa Komisyonu'nda yeniden görüştürmeyi, Genel Kurulu'ndaki oylamaları da 3 Haziran'a kadar yaptırmayı planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber