Başer: Görevden alınma şekline kırgınım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet tarafından Terörle Mücadele Özel Temsilciliği görevinden alınan emekli Orgeneral Edip Başer, bugün medyanın karşısına çıktı.

Başer "Ben siyasetçi değilim, emekli bir askerim. Benim görüşlerimin bu çerçevede algılanması gerektiği görüşündeyim" dedi.

Başer, Yeditepe Üniversitesi'nde düzenlediği basın toplantısında, dün akşam meydana gelen gelişmeyle ilgili görüşlerini tek tek maddeler halinde hazırladığını söyledi.

"Ben siyasetçi değilim, emekli bir askerim. Benim görüşlerimin bu çerçevede algılanması gerektiği görüşündeyim" diyen Başer, kimseye yaranmak gibi bir niyeti olmadığını, çizgisinin ülke ve milletinin çizgisi olduğunu kaydetti.

Başer, bu göreve daha önce Genelkurmay Başkanı'nın önermesi ve Başbakan'ın kabul etmesiyle geldiğini belirterek, "Şunu vurgulamama izin verin. Hiçbir noktada hiçbir görevi ben kabul etmedim" dedi.

Başer şunları söyledi:

"Dün akşam tanık olduğunuz ve bir kısmınız için belki biraz sürpriz gibi olan ama benim çok doğal karşıladığım görevden alma işlemi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için toplantı yapma kararı aldım.

Söyleyeceklerimi maddeler halinde ve kısaca aktarmak istiyorum. Görevi ben talep etmedim, Genelkurmay Başkanı ve Başbakan tarafından bu görev bana teklif edildi. 9 aylık görev süremde hiçbir şey başaramadı demek, kasıtlı değilse de bir saptırmadır.

Yapılanlar vardır, istihbarat başta olmak üzere bazı noktalarda daha etkin işbirliği aranmış ve bulunmuştur. Açıklanmaması gereken bazı noktalarda da gelişme sağlanmıştır.

Çalışmalarımız devletin ilgili kurumlarıyla tam bir işbirliği içinde yürütülmüştür.

Terör örgütüne finansman, lojistik ve psikolojik destek yurt dışından gelmektedir ve Türkiye'nin tek başına bu desteği kesme şansı yoktur. Militan kadroların etkisiz hale getirilmesi güvenlik güçlerinin işidir ve ülke içinde hiçbir yabancı kuvvetle koordine edilmesi düşünülemez.

"Görev süremiz içinde siyasilerin bize ne kadar destek verdiği" sorusuna ben cevap vermek istemiyorum, takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

Atılan adımların ardından konunun çözülmesi için son bir hamle daha yapılması gerektiği, bu hamle yapılmazsa Terörle Mücadele Özel Temsilciliği'nin gereksiz bir kurum olacağı açıktır. Bu değerlendirme Genelkurmay ve Dışişleri'ne iletilmiştir. Terörü sadece askeri yöntemlerle sonlandırmak mümkün değildir.

Bugün olsaydı yine aynı kararı verip bu görevi kabul ederdim. Ben ve çalışma arkadaşlarım bu görevi yaparken hiçbir ücret almadık.

Görevden alınma şeklim hükümetin takdiridir. Tarih mutlaka gerçekleri not edecek ve gerçekleri zamanı geldiğinde açıklayacaktır. Ben görevden alınma şekline kırgınlığımı ifade etmek istiyorum. Hiç kimseden alkış ya da takdir beklemeden çalışmaya devam edeceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber