Okul arazileri mahkemelik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 16:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Bitlis'e hayırseverler tarafından yaptırılacak olan okulların arazileri konusunda sıkıntılar yaşandığını söyledi. Okul yapımı için verilen her arazi üzerinde hak iddia eden çıktığını belirten Tulmaç, yapımına başlanacak 5 okulun da mahkemelik olduğunu bildirdi.

Cafer Tulmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Bitlis milletvekili Vahit Kiler'in kente fen lisesi, iş adamı Cemil Özgür'ün de endüstri meslek lisesi yapmak üzere çalışmalara başladığını söyledi. Tulmaç, ?Biz hayırseverlerimize okul için arsa gösterdik. Ancak bazı vatandaşlar arsaların kendilerine ait olduğunu iddia edip, bu alanları traktörle sürmeye başladı? dedi.

Hayırsever vatandaşların işini kolaylaştırmak yerine, zorlaştıranların bulunduğunu belirten Tulmaç, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okuluna spor kompleksi yapılacağı zaman da benzer durum yaşandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

?Bir vatandaş yaklaşık 4 yıl önce spor kompleksi alanının kendisine ait olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu. Bu nedenle spor kompleksinin yapımı ertelendi. Bir süre önce bu alanla ilgili Yargıtaydan karar çıktı ve vatandaşın haksız olduğu anlaşıldı. Bugün bu okulda eğitim sürdüren çocuklar, spor kompleksi olmadığı için sıkıntı yaşıyor. Yani öğrenciler ve Bitlis halkı kaybetti. Çünkü biz aynı işlemleri bir daha yapmak zorunda kalıyoruz. Geçen gün bu konuda TOBB'a yazı yazdık. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu çaba sarf ediyor, ancak herşey sil baştan yapılacak ve işlemler uzun sürecek.?

?İŞ ADAMLARI PARA VERECEK DÜŞÜNCESİ YANLIŞ?

Milli Eğitim Müdürü Tulmaç, Bitlis'e yaptırılan fen lisesi alanında çalışan işçilerin, bazı kişilerce taciz edildiğini, bu durumun kendilerini üzdüğünü ve hayırseverleri de ürküttüğünü söyledi.

Bitlis'te atılan her temelin davalık olduğunu ve mahkemeye götürüldüğünü kaydeden Tulmaç, şöyle konuştu:

?Bu vatandaşlar bize 'gelin uzlaşalım' diyorlar. Biz devletin tek kuruşunu yemeyiz, kimseye de yedirtmeyiz. Kimseye verilecek paramız yok. Aynı şekilde iş adamları da para verecek düşüncesi olmamalı. Eğer vatandaş haklıysa bunun hakkı olan şeyi veririz. Kimse fırsatçılık yapmasın. Bunlar Bitlis'in, Bitlislinin ve Bitlisli çocukların zararına olur.?

Aynı şekilde Kavakbaşı Beldesi ile Taşharman köylerine yapılacak okulların parasının geldiğini belirten Tulmaç, müteahhitlerin protokol imzalamasına rağmen, kavga ve gürültü yaşamamak için inşaata başlayamadığını ifade etti.

Bitlis halkını bu konuda duyarlı olmaya davet eden Tulmaç, şunları söyledi:

?Haklıya hakkını vermeleri lazım. Yapılacak her okula bir vatandaş itiraz ediyor. Şu anda yapımına başlanacak olan 5 okulun 5'i de mahkemelik durumda. Bitlis'e çok ciddi eğitim yatırımları var. 296 derslik, 26 lojman, 4 öğrenci yurdunun yapımına başlandı. Yurtlardan biri bitmek üzere. Onlar ise okul kuracağımız alanı traktörle sürüyor. Hizmetimiz, emeğimiz ve zamanımız boşa geçmiş oluyor. Bizim emeğimize acımıyorlarsa çocuklarının eğitimi için bunu yapmasınlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber