Teröristlerin kaçırdığı orman işçilerinden haber yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİNGÖL'ün Yayladere İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından geçen pazar günü kaçıralan 2 orman işçisinden haber alınamadı. MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı avukat Nesip Yıldırım, teröristlere çağrı yaparak, işçilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Yayladere Orman İşletme Şefliği'nin belirlediği alanlarda teşoran firmaya ait işçiler tarafından ağaç kesimi yapılırken, önceki gün bölgeye bir grup PKK'lı terörist geldi. Teröristlerin geldiğini gören işçilerden bir kısmı kaçtı. Kaçamayan işçilerden Sıraç Erdil ve Vedat Kınanç ise, ?PKK orman kesimini yasakladı. Siz bu yasağa uymadınız'' diyerek silahla tehdit eden bir grup terörist tarafından kaçırıldı.

İşçilerin ihbarı üzerine Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede başlattıkları operasyonu sürüyor. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Diyarbakır Şube Başkanı Nesip Yıldırım, yazılı bir açıklama yaparak terör örgütü PKK'nın kaçırdığı orman işçilerinin derhal serbest bırakmasını istedi. Yıldırım, açıklamasında şunları söyledi:

?Toplumsal barışa hizmet etmeyecek, adam kaçırma ile yaşam hakkını tehlikeye atacak fiillerden vazgeçilmelidir. Türkiye'deki temel sorunların, şiddet dışındaki yöntemlerle çözümü hayati değer taşımakta olup, sivil alan, hesaplaşma tahtası haline getirilmemelirdi. Bireylerin araç olamayacağı unutulmamalıdır. Toplumsal barış için, herkesi insan haklarına riayet etmeye çağırmaktayız. MAZLUMDER olarak, yaşam ve güvenlik hakkının korunması gerektiğini belirtiriz. 2 işçinin yaşam ve güvenlik haklarının korunması ve derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmaktayız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber