Meclis 4 Haziran'a kadar bütün gün çalışacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin, Meclisin 4 Hazirana kadar çalışma saatlerinin ve gündeminin belirlenmesine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre Genel Kurul, yarından itibaren 4 Hazirana kadar 11.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, grup önerisi lehinde yaptığı konuşmada, toplumu yakından ilgilendiren düzenlemeleri gündemin ön sıralarına aldıklarını ifade ederek, toplumun beklediği yasaları çıkarmanın Meclisin görevi olduğunu söyledi.

Önerinin aleyhinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, önerilen çalışma saatleriyle milletvekillerinin kişilik haklarının zedelendiğini savundu. Anadol, 23 Nisan 1920'den beri olmayan; İş Kanunu, İLO sözleşmeleri ve tıbbi gerçeklerle bağdaşmayan bir mesainin önerildiğini ileri sürerek, afet zamanında bile belirlenmeyen bir çalışma süresinin Meclise dayatıldığını iddia etti.

''Meclisi, niye 4,5,6,7,8 Haziran günü çalıştırmıyorsunuz?'' diye soran Anadol, şöyle konuştu:

''Çünkü listelerde olmayan milletvekilleri salona gelmeyecek korkusuyla yapıyorsunuz. 'Milletvekilleri limondur, suyunu 3 Haziran akşamına kadar, son saatine kadar sıkalım, ondan sonra ertesi günü fırlatıp atalım' anlayışı ile milletvekillerine hakaret ediyorsunuz. Onların kişiliğiyle oynuyorsunuz.'

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, 22. Dönem Parlamentosu'nun, geçmiş iktidarların ertelediği ya da ötelediği sorunları hassasiyetle ve sorumlulukla ele aldığını, bu nedenle de uzun süreli çalışmalar yaptığını kaydetti.

Seçime yönelik düzenlemeleri gündeme getirmediklerini savunan Fatsa, KEY hesaplarıyla ilgili geçmiş dönemlerden kaynaklanan belirsizliklere işaret etti. Fatsa, ''Bunların içinde seçim yatırımını çağrıştıracak hiçbir düzenleme yoktur'' dedi.

Bugün saat 24.00'e kadar mesai yapacak olan Genel Kurul, yarından itibaren 3 Haziran dahil 11.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber