Yargıda düello

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başkanı Osman Arslan'la, emekliye ayrılan Başsavcı Nuri Ok arasındaki söz düellosu sürüyor. Ok, kendisini basın açıklamasıyla eleştiren Arslan'a dün mektupla yanıt verdi.

Ok, mektubunda "Milattan 6 yüzyıl önce Taoist filozof T.Tseu'nun 'hırsların saldırısına uğrayan kişi dengesizleşir' sözünün yargı mensupları için haklı ve geçerli olmaması en halisane dileğimdir; aksi durum hepimizi derinden yaralar" dedi. "Demokratik kültür ve olgunlukta eleştiriye tahammül, onlardan ders çıkarılması, aynı ve benzer hataların yapılmaması esastır" diyen Ok'un 1 sayfalık mektubu özetle şöyle:

ARSLAN KLASİĞİ "Yargı ve kamuoyunun yeni bir 'Osman Arslan Klasiği'ni ibret ve üzüntüyle karşıladığını bilmenizi isterim. Yargıtay'ın büyüklüğü ve zarafeti, üslubunuzu ve ortaya konan seviyeyi reddettiği görmezlikten gelinemez. Doğrular kimileri için sarsıcı ve şaşırtıcıdır. Ama saldırgan tavır için bir neden olamaz.

ÜZÜLEREK YAZIYORUM Hukuksuzluk ve antidemokratik davranışlar Yargıtay Başkanlarından da gelse karşısında dimdik durduğumu siz dahil tüm Türkiye bilmektedir. Amacım karşılık vermek değil, doğrularla aydınlatmaktır. Bir ömrü yargı içinde geçirmiş, hak ve adalet için çalışmanın şerefini sürekli içinde duymuş biri olarak emekliliğinin birinci gününde bu mektubu yazmak ve göndermek zorunda bırakılmamdan dolayı duyduğum üzüntüyü hiçbir sözcüğün ifade edemeyeceğini de bilmenizi isterim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber