Eğitimci Halil Hayıt Denizli'de aday adayı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nda uzun yıllar üst düzey bürokrat olarak görev yapan Dr. Halil Hayıt, doğum yeri Denizli'de AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Bürokraside elde ettiği birikimle millete siyasetçi olarak hizmet etmeye karar verdiğini belirten Dr. Hayıt şunları söyledi:

HİZMET EHİL ELLERE

?Millete hizmet, hizmetlerin en değerlisi ve en yücesidir. Ancak böyle bir hizmet, ehil ve emin ellerde gelişip yükselebilir. Hizmet, ufuklu, usul bilen, üslubunu iyi ayarlayan, uyumlu ve uzlaşmacı anlayışa sahip, birlik duygusu güçlü insanlarla yüce hedeflere ulaşabilir.?

1942 Denizli - Tavas doğumlu olan Dr. Halil Hayıt, değişik imam - hatip liselerinde öğretmenlik ve müdürlük, Milli Eğitim Bakanlığı'nda şube müdürlüğü ve İlköğretim Genel Müdür Yardımcılığı yaptı.

12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra bir süre Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliğinde bulunan Halil Hayıt, doktorasını bitirdikten sonra tekrar Milli Eğitim Bakanlığı'na geçti.

ANADOLU İMAM HATİP'LERİ AÇTI

Bürokrat ve bakanlık müşaviri olarak 1998 yılında emekli oluncaya kadar Milli Eğitim'e hizmet verdi.

Özellikle Din Öğretimi Genel Müdürü olduğu dönemde tüm okullarda eğitim kalitesinin yükseltilmesine yönelik çabalarıyla tanınan Dr. Halil Hayıt, anadolu imam - hatip liselerinin açılması ve yaygınlaştırılmasında etkili rol oynamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber