23 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 23 Mayıs 2007- Çarşamba

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) "Siyasi Parti Genel Başkanlarıyla Toplantı Dizisi"nin ilkine katılacak.

2- Ankara'nın Ulus semtinde Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamayla ilgili gelişmeler izleniyor.

3- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Polonya Cumhurbaşkanlığı Devlet Sekreteri Robert Draba ve beraberindeki heyetle Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade, Cumhurbaşkanı Sezer'e veda ziyaretinde bulunacak.

4- Katar ve Bahreyn ile askeri işbirliği...

- Türkiye, Katar ve Bahreyn arasında askeri işbirliğine ilişkin çerçeve anlaşmalar, düzenlenecek 2 ayrı törenle, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hamat Bin Ali Al-Attiyah ve Bahreyn'in Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Korgeneral Mohammad Bin Abdullah Al-Khalifa tarafından imzalanacak.

5- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı kabul edecek.

6- Devlet Bakanı Ali Babacan, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) tarafından İstanbul'da düzenlenen "AB Uyum Sürecinde Türk İş Dünyasının Etki Analizi Kapasitesinin Artırılması" seminerine katılacak.

7- 2. Uluslararası Irak Fuarı, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Iraklı bakanların katılımıyla açılacak.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret edecekler ve Gaziantep Üniversitesi Teknokent temel atma törenine katılacaklar.

- Gaziantep Valiliğini ziyaret edecek olan Ali Coşkun, Kilis'e kısa bir ziyaret gerçekleştirecek, daha sonra da Gaziantep Üniversitesi Rektörü'nün vereceği akşam yemeğine katılacak.

9- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Rize Valiliği ile Rize Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

- Çubukçu, daha sonra Rize Atatürk Çocuk Yuvası, Rize Erkek Yetiştirme Yurdu ile Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunacak.

10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliğini ziyaret edecek.

- Eker, Diyarbakır'da "Ortadoğu Tarım Fuarı"nın açılışını yapacak.

11- Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara'da, "Uluslararası Yüksek Hız Semineri"nin açılış törenine katılacak.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da, "Türkiye'de Çocuk Yoksulluğunun Önlenmesi" konulu konferansta konuşacak.

13- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'da "AB Sürecinde Çevre Politikaları ve Mevzuat Uygulamalarının Türk Sanayiine Etkileri" konulu toplantı ile "2. Erguvan Çevre Yarışması"nın ödül törenine katılacak.

- Pepe, "Orman Yangınlarıyla Mücadele Eylem Planı"nı da açıklayacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Van'dan Hakkari'ye geçerek kültür merkezinin açılışını gerçekleştirecek.

15- TBMM'den...

- Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı Arınç başkanlığında toplanıyor.

- Genel Kurulda, yabancıların çalışma izin başvuru sürecini kısaltarak izinlerin mahallinde verilmesini öngören yasa tasarısı görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vakıflar Genel Müdürlüğüne veya mazbut vakıflar ile kamu kuruluşlarına ait, üzerinde toplu yapılaşma bulunan taşınmazların Hazineye ait taşınmazlarla değiştirilmesinde, rayiç bedelin, Harçlar Yasası'na göre hesaplanacak değerlerin yüzde 20 fazlası olmasını öngören yasa teklifi ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, Halk Bankası ile Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun hesapları denetlenecek.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, gündemindeki konuları görüşecek.

16- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da, Vakıf 2000'in düzenlediği "Suyumuza Sahip Çıkıyor Muyuz?" konulu konferansa katılacak.

17- Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye'nin AB Macerası" konulu konferansta konuşacak.

18- Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ankara'da, Mardin'in Nusaybin ilçesi Kuru köyünde "Ermeni mezarı olduğu iddia edilen yerden alınan örneklerin laboratuvar sonuçlarını basın toplantısıyla açıklayacak.

19- Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezince düzenlenen 2. Uluslararası Türk-Asya Kongresi, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

20- Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Brüksel'de AB yetkilileriyle görüşmelerde bulunacak.

21- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avusturya'ya yapacağı resmi ziyaret çerçevesinde cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile görüşecek.

22- Cannes Film Festivali'nde, Fatih Akın'ın Altın Palmiye için yarışan "Yaşamın Kıyısında" adlı filmi gösterilecek.

23- IDEF 07 Savunma Sanayi Fuarı çeşitli etkinliklerle, 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda sürüyor.

24- Denizkurdu 2007 Tatbikatı nedeniyle İzmir'de bulunan Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç ve beraberindeki askeri heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.

25- Fuar... Toplantı... Sempozyum...

- 8. Kamu Kalite Sempozyumu, "Kamu Yönetiminde Yenilikçilik ve Yaratıcılık" temasıyla Ankara'da başlayacak.

- 9. Banyo Mutfak Seramik Fuarı, ANFA Altınpark Expo-Center'da açılacak.

- Türk Telekom'un tarife uygulaması konusunda Rekabet Kurumuna başvuruda bulunacak olan Tüketici Hakları Derneği yetkilileri, kurum önünde açıklama yapacak.

26- Geçici işçilere kadro...

- Kamu kuruluşları, sözleşmeli ve sürekli işçi kadrosuna geçirilecek geçici işçiler, Maliye Bakanlığı da bu personelin ücret tavanları için çalışma yapıyor.

- Maliye'nin unvanlara göre tek tek belirleyeceği ücret tavanları, emsal memur maaşlarını geçmeyecek.

- Kamu kurumları, sözleşmeli ya da sürekli işçi statüsüne alınacak personel listelerini en geç 20 Temmuz, belediyeler ise 20 Ağustosa dek bakanlığa gönderecek.

27- Futbolda 52. Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçı, bu gece Yunanistan'ın başkenti Atina'da İtalya'nın AC Milan takımıyla, İngiltere'nin FC Liverpool takımları arasında yapılıyor.

28- Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'na, İstanbul'da devam ediliyor.

29- 14. Dünya Gençler Voleybol Şampiyonası Avrupa elemeleri, erkeklerde Bulgaristan'ın Gabrovo, bayanlarda da Rusya'nın başkenti Moskova'da başlıyor.

- Türkiye, ilk maçlarını erkeklerde Yunanistan, bayanlarda ise Almanya ile yapacak.

30- 29. Avrupa 19 Yaşaltı (A) Gençler Futbol Şampiyonası Yarı Final Eleme Grubu (Elit Tur) maçları, İskoçya'nın Dundee kentinde başlıyor.

- Türkiye, ilk maçında evsahibi İskoçya ile karşılaşacak.

31- Futbolda Türk Telekom Lig (A)'ya yükselme mücadelesinde ilk yarı final maçı bugün Bursa'da Alanyaspor ile Adana Demirspor arasında yapılıyor.

32- Futbolda Gölcükspor ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasındaki Lig (B)'ye yükselme maçı, penaltı atışlarıyla kaldığı yerden Ankara Cebeci İnönü Stadı'nda devam edecek.

33- Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Mecidiyeköy'deki kulüp merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

34- Türk Telekomun, (A) Milli Erkek Voleybol Takımı'na ana sponsor olması nedeniyle Ankara'da basın toplantısı yapılacak.

AA


ANKA, 23 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

-BAŞKENT TERÖRÜ KONUŞUYOR

-Başkent Ankara'nın göbeği sayılan Ulus'ta yapılan bombalı saldırı Tüm Türkiye'de ve yurt dışında geniş yankı buldu. Akşam saatlerinde Ankara'nın en işlek yerlerinden birinde meydana gelen patlamaya ilişkin, yetkililerin ve siyasetçilerin tepkileri izleniyor.

-Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla oluşturulan kriz merkezi olayın izini sürerken gelişmeleri değerlendiriyor.

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt başkanlığındaki askeri heyet de Genelkurmay'da saldırıyı değerlendiren bir toplantı yapıyor.

-Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün geniş çaplı operasyonu ve delil incelemesi sürüyor.

-Saldırıda yaralananların çeşitli hastanelerdeki tedavisine devam ediliyor. Olayda hayatını kaybedenler için de Savcılık incelemesinin ardından defin hazırlıklarına başlanacak.

-Saldırı, devletin zirvesinde de değerlendiriliyor. Teröre karşı geliştirilecek önlemler ile saldırının boyutu da değerlendirilen konular arasında sayılıyor. Saldırının Başkent gündemine yansımaları izleniyor.

-CUMHURBAŞKANI SEZER'İN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer sırasıyla, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı ve beraberindeki heyet ile Polonya Cumhurbaşkanlığı Devlet Sekreteri Robert Draba'yı Köşk'te kabul ediyor.(Saat:15.15/15.30/16.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜSİAD ÜYELERİYLE

?Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, planlı programını uygulaması halinde İstanbul'da TÜSİAD'ın ?Siyasi Parti Genel Başkanları ile Toplantı Dizisi?nin konuğu olacak.(Saat:11.30)

-PATİLER MİLLETVEKİLİ ADAY BAŞVURULARINI DEĞERLENDİRİYOR

-Siyasi partilerde 22 Temmuz genel seçimleri için milletvekili adaylığı başvuruları sona erdi. Partiler, adaylara ilişkin değerlendirmelerini sürdürüyor.

-AKP'de il temayülleri tamamlanırken bugünden itibaren AKP Genel Merkezinde başlayacak mülakatlarda adaylar değerlendiriyor.

-CHP'de DSP ile işbirliği sonrasında oluşturulan 6 kişilik komisyon, milletvekili adaylarıyla ilgili toplantı yapıyor.

-IDEF DEVAM EDİYOR

-Sanayi Savunma Müsteşarı Murad Bayar, "IDEF 2007 Savunma Sanayi Fuarı" kapsamında ASELSEN ile imzalanacak olan "Atak Helikopteri Kaska Entegre Kumanda Sistemi-Avcı Projesi"'nin imza törenine katılıyor.(Saat:10.15)

-MECLİS BAŞKANI ARINÇ, FENERBAHÇE YÖNETİMİNİ KABUL EDECEK

-Meclis Başkanı Bülent Arınç, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri'ni kabul ediyor.(Saat:12.30)

-MECLİS GENEL KURULU YABANCILARI GÖRÜŞÜYOR

-Meclis Genel Kurulu'nda, Yabancıların Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan yasa tasarısı ele alınacak.(Saat:11.00)

-MECLİS'TE KOMİSYON TOPLANTILARI

-Plan Bütçe Komisyonu, Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören yasa teklifini ele alacak.(Saat:11.00)

-İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, gündeminde bulunan raporları inceleyecek.(Saat:11.00)

-KİT Komisyonu'nda, Türkiye Halk Bankası ile Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Teşvik Fonu 2005 hesapları incelenecek. (Saat:15.00)

-ULAŞTIRMA BAKANI YILMAZ HIZLI TREN SEMİNERİNDE

-Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, TCDD ve Uluslararası Demiryolu Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen ?Uluslararası Yüksek Hız Semineri? açılış törenine katılıyor.(Saat:09.00)

-TTK, NUSAYBİN'DEKİ ARAŞTIRMA SONUÇLARINI AÇIKLIYOR

-Türk Tarih Kurumu ile İsveç Södertörn Üniversitesi'nden Prof. Dr. David Gaunt'un Mardin ili Nusaybin İlçesi Kuru Köyü'nde yaptığı araştırma sonuçları açıklanıyor.(Saat:11.00)

-ÇALIŞMA BAKANI BAŞESGİOĞLU, ?ÇOCUK YOKSULLUĞU? KONFERANSI'NDA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda düzenlenecek ?Türkiye'de Çocuk Yoksulluğunun Önlenmesi? konferansına katılıyor.(Saat:10.30)

-HALKBANK 69. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

-Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci ve Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın katılacağı resepsiyonla, Halkbank 69'uncu kuruluş yıldönümünü Ankara'da kutluyor.(Saat:19.15)

-MERKEZ BANKASI'NDAN CUMHURİYET BANKNOTLARI SERGİSİ

-Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde, Merkez Bankası ?Cumhuriyet Dönemi Banknotları? sergisi açılıyor.(Saat:19.30)

-DEVLET BAKANI BABACAN, ?AB SÜRECİNDE TÜRK İŞ DÜNYASININ KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI? SEMİNERİNDE

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İktisadi Kalkınma Vakfı'nın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği ?AB Uyum Sürecinde Türk İş Dünyasının Etki Analizi Kapasitesinin Artırılması? projesinin başlangıç seminerinde bir konuşma yapacak.(Saat:14.00)(İZLENECEK)

-ÇEVRE BAKANI PEPE'DEN ?AB ÇEVRE POLİTİKALARI? TOPLANTISI

-Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, MÜSİAD merkez binasında ?AB sürecinde çevre politikaları ve mevzuat uygulamalarının Türk sanayine etkileri? konulu bir sunum yapıyor.(Saat:9.30)

-İSO 55. YILINI KUTLUYOR

-İstanbul Sanayi Odası'nın 55'inci yıl kutlamalarının startı, İSO Meclis Toplantısı'nda verilecek.(Saat:15.00)

-ABN AMBRO 2007 HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR

-ABN AMRO, dünyada ve Türkiye'deki bankacılık sektörü ve bankanın Türkiye'ye yönelik 2007 yılı hedeflerini İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak.(Saat:9.30)

-MOTORLU TAŞIT İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, mart ayının motorlu kara taşıtları rakamlarını açıklıyor.(Saat:10.00)

-ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ YILLIK RAPORUNU AÇIKLIYOR

-Uluslararası Af Örgütü'nün 2006 yılını kapsayan yıllık raporu, İstanbul'da gerçekleştirilecek basın toplantısı ile duyurulacak.(Saat:10.30

-MALİYE'DEN BANKA VE SİGORTA MUAMELELERİ VERGİSİ'NE SIKI TAKİP

-Maliye Bakanlığı, geçen yıl 32 milyar 969 milyon YTL'lik vergi kaçağı tespit edilen banka ve sigorta muameleleri vergisini ödemeyen mükellefleri incelemeye aldı. Maliye Bakanlığı denetim elemanlarınca geçen yıl yapılan incelemelerde 47 milyar 419 milyon YTL tutarında kaçak belirlenirken, bu tutarın yüzde 70'ini banka ve sigorta muameleleri vergisinin oluşturduğu saptandı.

-MALİYE, KOSGEB'İN 49.4 MİLYON YTL'LİK HAZİNE YARDIMINI KESTİ

-KOSGEB'e geçen yıl 89 milyon 490 bin YTL tutarında Hazine yardımı ödeneği ayrıldı ancak Maliye bu tutarın 49 milyon 490 bin YTL'lik bölümünü iptal etti. Maliye Bakanlığı 40 milyon YTL'yi tahakkuka bağlarken, söz konusu tutarın 2007 yılı içinde tahsil edilmesi öngörülüyor.

-VAKIFLAR TAŞINABİLİR ESRLERİ DE ONARMAYA BAŞLADI

-4 yıl içinde 2007 taşınmaz vakıf eseri onaran Vakıflar Genel Müdürlüğü, şimdi de taşınabilir eserlerin konservasyonunu ve onarını yapmaya başladı.

-YAŞAYAN EN BÜYÜK İNGİLİZ SEÇİLDİ: ?KRALİÇE?

-İngiliz The Sun gazetesinin başlattığı Yaşayan En Büyük İngiliz seçmesi tamamladı. Yarışmayı İngiltere Kraliçesi kazandı.

-BEHÇET AYSAN ÖDÜLLERİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

-2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak'ta hayatını kaybeden Şair Behçet Aysan ve 36 kişinin anısına bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Behçet Aysan şiir ödülü için başvurular başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber