YÇS'ye başvuru süresi 28 Mayısta sona eriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt Dışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YÇS) başvuru evrakını gönderme süresi 28 Mayıs Pazartesi günü sona eriyor.

YÇS'ye girecek adayların, 1 Temmuzda yapılacak sınava başvurma belgelerini, kılavuzda açıklanan şekilde ve eksiksiz olarak doldurmaları gerekiyor. Başvuru belgesinin yanı sıra adayların, anne veya babalarının işi veya görevi nedeniyle yurt dışında kalmış olduğu dönemi gösteren resmi belge, kendilerinin lise veya dengi okulun her sınıfında aldıkları dersler ve bunlarla ilgili notlarını gösteren transkriptler ile sınav ücretinin yatırıldığına dair dekont ile birlikte en geç 28 Mayısta ÖSYM'de olacak şekilde, "ÖSYM-SHB-YÇS, 06538 Ankara-Türkiye" adresine postayla, iadeli taahhütlü olarak göndermeleri isteniyor.

Sınav, 1 Temmuzda Türkiye'de Ankara, Almanya'da ise Köln'de yapılacak.

Sınava Ankara'da girmek istediğini belirten adaylar, sınava hangi bina ve salonda gireceklerini gösteren sınava giriş belgelerini, sınavdan önceki iki gün içinde "ÖSYM-SHB 06538 Ankara Türkiye" adresinden, sınava Köln'de gireceğini belirten adaylar ise belgelerini aynı süre içinde "Köln Başkonsolosluğu, Türkisches Generalkonsulat Lüxemburger Str. 285 50354 Hürth (Almanya) adresinden alabilecekler.

Sınavda adaylara genel başarı, yabancı dil ve Türkçe testleri uygulanacak.

Anne veya babası, işi ya da görevi nedeniyle yurt dışında bulunan ve ortaöğrenimlerini bu ülkelerin lise veya dengi meslek okullarında yapan öğrenciler için Yükseköğretim Kurulu'nca bu yıl bin kişilik kontenjan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber