Devlet Opera ve Balesi'nde sahneye çıkmadan "teşvik" adıyla çift maaş alanların, bu ek ödemeleri kesildi

Haber Giriş : 25 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

43 sanatçının maaşlarının yanında sahneye çıkışı teşvik amacıyla aldıkları ve maaş kadar tutan primleri kesildi. Bu uygulamaların uzun yıllardır sahneye çıkmadan teşvik primini alan sanatçıların emekliliklerini istemeye zorlama amacı taşıdığı belirtiliyor. Kültür Bakanı Erkan Mumcu'nun kadrosuzluk nedeniyle düşük ücretle çalışan genç sanatçıların önünü açmak istediği ifade ediliyor.

65 YAŞ SINIRI
Devlet Opera ve Balesi'ndeki sanatçılar, 65 yaşını doldurmadan emekli edilemiyor. Yıllardır sahneye çıkmasa da bazı sanatçılar, teşvik primi almaya devam ediyorlar. Ancak bu durum kadroların dolu olması nedeniyle Devlet Konservatuarlarını bitiren genç sanatçıların sahneye konulan eserlerde önemli görevleri ortalama 600 milyon lira ücretle sözleşmeli olarak üstlenmelerine yol açıyor.

Çelik'in planıydı
Yaşlı sanatçıların tasfiye edilmesi önerisini önce AKP hükümetinin ilk Kültür Bakanı Hüseyin Çelik dile getirmişti. Bakanlığa getirildikten sonra Hürriyet'e konuşan Çelik, yasal emeklilik sınırı nedeniyle balerin ve baletlerin ileri yaşlara kadar maaş almaya devam ettiğini belirterek, ?60 yaşına gelmiş bir insanın bale yapması mümkün mü? Bunun için bir düzenleme yapmamız gerekiyor' demişti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber