Sürücü cep telefonu ile konuşurken, otobüs yan yattı, 8 kişi öldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa-İzmir Karayolu Sabuncubeli mevkiinde kontrolden çıkan yolcu otobüsünün yan yatması sonucu meydana gelen kazada 8 kişi öldü, aralarında şoför ve mürettebatın da bulunduğu 19 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgilere göre İstanbul'a gitmek üzere İzmir Otogarı'ndan ayrılan, Turgay Balta idaresindeki yolcu otobüsü, Sabuncubeli mevkiinde yağmurun kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıkarak yan yattı. Kazada şoför ve 2 mürettebatın yanı sıra otobüste 25 kayıtlı yolcu bulunduğu belirtildi. Duruma ilk olarak yoldan geçen diğer araç sürücüleri müdahale ederken, daha sonra olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Bu arada Manisa'dan İzmir yönüne giden araçlar şehir çıkışında bekletilirken, sadece ambulansların geçişine izin verildi. Kazada yaralanan yolculardan İsmail Gündoğan (31) ile kimliği belirlenemeyen 30-35 yaşlarındaki kadın yolcu da sevk edildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde öldü.

Yaralılardan Zeynep Gürtay (31) ile oğlu Selim Ege Gürtay (7), Doğa Kara (16) ve annesi Evren Kır (37) ile Naciye Erdem (45) ve Gökhan Us (27) sevk edildikleri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Naciye Erdem ve Gökhan Us'un sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kazada yaralanan yolculardan Nafiz Yağmahan (56), Vacip Akyüzlü (32) ile Nuri Emren (33) Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Yaşar Bozkurt (36) Bornova Trafik Hastanesine kaldırıldı.

Otobüs yolcularından Birol Çallı (34) ile Ahmet Akdoğan (19) ise ilk tedavileri Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapıldıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yolculardan Lütfiye Saper, kazadan önce şoförün telefonla görüştüğünü iddia etti. Aynı iddiada bulunan Mehmet Subakan isimli yolcu da şoförün yanındakilerle GSM kartı alış-verişi yaptığını öne sürdü.

Ölenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ederken, kazayı yara almadan atlatan otobüs şoförü Turgay Balta, jandarma tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber