Şehit cenazesinde acı ve öfke: ?Sen yetimdin, yetime kıyılır mı?'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 5 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Piyade Komando Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Bekir Çakır, memleketi Kayseri'de 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Kayseri Asker Hastanesi'nden alınan şehit Piyade Onbaşı Bekir Çakır'ın cenazesi, silah arkadaşlarının omuzunda Hunat Camii'ne getirildi. Burada şehit Uzman Onbaşı Çakır'ın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutuna kapanan kuzeni Durdu Çakır, ?Senin yerine ben ölseydim. Gencecik yaşında sana nasıl kıydı bu hainler'' diye ağladı.

Daha sonra cenaze namazına katılan kalabalıkta, dev Türk Bayrağı açan ve Bozkurt işareti yapan gençlerden bir grup ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez', ?Kahrolsun PKK' sloganları attı. Sürekli ağlayan ve ilaçlarla ayakta durabilen anne Ümmügülsüm Çakır ile diğer çocukları ve yakınları Şehit Uzman Onbaşı Çakır'ın tabutuna kapanıp gözyaşı döktü.

Anne Çakır, ?Kara kaşlım, kara gözlüm bizi bırakıp nereye gittin. Sen yetimdin. Yetime kıyılır mı?' diye ağıt yaktı. Bu ağıt karşısında tabunun başında nöbet tutan askerlerin de dayanamayarak ağladığı görüldü. Şehit askerin babası İsmail Çakır'ın iki yıl önce Adana'da kanserden öldüğü belirtildi. Törene Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, 12'inci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Belpınar, Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş, çok sayıda belediye başkanı, siyasi partilerin il başkanları, milletvekili aday adayları da katıldı.

Cuma namazının da etkisiyle oluşan büyük kalabalık, Şehit Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ın cenaze namazını kıldı. Şehit Uzman Onbaşı Çakır'ın cenazesi daha sonra Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

?Ne Mutlu Türküm diyene', ?Gönüllü askeriz, silah isteriz', ?Vatan sana canım feda' sloganlarının atıldığı, zaman zaman hükümetin eleştirildiği törenin ardından Şehit Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ın cenazesi, Kartal semtindeki Garnizon Şehitliği'nde askeri törenle toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber