Şener: Seçime giriyoruz diye olumsuz beklentiye kimse girmesin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şener: Seçime giriyoruz diye olumsuz beklentiye kimse girmesin

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, dünyadaki sermaye hareketliliğinden Türkiye'nin büyük bir pay aldığını belirtti.

Şener, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Beldesindeki Mermer Organize Sanayi Bölgesi ve Gürlek Köyündeki Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Şener, incelemeleri sırasında Deri Organize Sanayi Bölgesi için 1,5 milyon YTL'lik ödenek aktarılması sözünü verdi.

Denizli Valiliğini de ziyaret eden Şener, İmar Bankası ödemesiyle ilgili açıklama yaptı. Geniş bir seçmen kitlesini ilgilendiren düzenlemenin Meclisten geçtiğini hatırlatan Şener, ''22 bin kişinin beklediği İmar Bankası bonolarıyla ilgili ödemeyi sağlayacak tasarı yasalaştı. Böylece toplumdaki beklentinin önemli bir bölümü, İmar Bankası çerçevesinde oluşan taleplerden biri daha karşılanmış olacak'' dedi.

Soruları da yanıtlayan Şener, bir gazetecinin adaylığıyla ilgili sorusuna ''Bu konuyla ilgili değerlendirme yapmaya gerek yok. Listeler 4 Haziran'da Yüksek Seçim Kuruluna verilecek. Şu anda AK Parti listelerinde yer alacak pek çok aday, henüz partiye kayıt olmuş bile değildir'' yanıtını verdi.

''TERÖR DÜNYANIN SORUNU''

Son dönemde artan terör olaylarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şener, terörün sadece Türkiye'ye değil küresel bir sorun olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Küreselleşme dediğimizde hep bilginin yayılmasından, rekabetten bahsediyoruz. Ama bunların ötesinde bazı olumsuzlukların da küresel ölçeğe taşındığını görüyoruz. Bunların başında terör gelmektedir. Gelişmiş ülkeler dahil, dünyada terörle bağlantılı olarak büyük bir rahatsızlık vardır. Onun için terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemli olduğunu düşünüyoruz.''

ANAYASA PAKETİ

Anaya değişikliği paketiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şener, şöyle konuştu:

''Anayasa, sınırları ve usulleri belirlemiştir. Anayasadaki usul ve sınırlara uyulduğu takdirde, o usul ve sınırlar çerçevesinde karar vermek, o yetkiye sahip kurum ve kişilerin görevidir. Bu konuda bir değerlendirme yapmam. Eğer Anayasa diyorsa ki belli bir sürede bu iş yapılabilir, bu bir haktır zaten, o kullanılabilir.''

EKONOMİ

Ekonomik göstergelerle ilgili bir soru üzerine de Şener, ''Ekonomide olağanüstü bir gelişme beklemiyoruz. Uygulanan bir ekonomik politika var. Türk ekonomisiyle ilgili dünyanın da bir algılaması var. Bunların hepsi olumludur'' diyerek, şunları kaydetti:

''Türkiye'ye çok miktarda yabancı sermaye giriyor. Bunun ötesinde Dünyadaki sermaye hareketliliğinden Türkiye büyük bir pay alıyor. Yatırım ortamının müsait olduğu bir ülkeyiz. Böyle bir zemin, sorunlar oluşturmayan zemindir. Seçime girerken seçim ekonomisi uygulamayacağımızı söyledik. Ekonominin gerçekleri neyi gerektiriyorsa, neye ihtiyaç duyuluyorsa biz onları yapacağız. Bütçe dengesini, kuma finansmanı dengesini gözeteceğiz. O halde seçime giriyoruz diye herhangi bir olumsuz beklentiye kimse girmesin. Herkes üretsin, yatırım yapsın, dünya pazarlarındaki payını artırmak için mücadele etsin.'' Dünyada çok değişik hadiseler meydana geldiğini, hemen yanımızda savaş çıktığını ifade eden Şener, ''Türkiye savaşa girsin mi girmesin mi diye tartışma yapıldı. Geçen yıl Mayıs ve Haziran'da global piyasalarda dalgalanma oldu. Son süreçte de siyasi tartışmalar ortaya çıktı. Ama bunların hiçbiri Türk ekonomisini olumsuz etkiledi'' dedi.

DENİZLİ BELEDİYESİNİ ZİYARET

Denizli Belediyesini de ziyaret eden Şener, burada toplanan vatandaşlarla tokalaştı. Bir kişinin Denizli Belediyesinin Umutkent-3 Toplu Konutları ile ilgili ''Haklarımızı sayın başkan gasp etti'' sözlerin üzerine Şener, ''Bakacağız ona'' yanıtını verdi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de uygulamada adil olmak gerektiğini, eşit davranmaktan dolayı 50-60 kişinin memnun olmadığını, şikayetçi olan kişinin de bu grupta yer aldığını söyledi.

Daha sonra AK Parti Denizli İl Teşkilatını ve Kaleiçi Çarşısı esnafını ziyaret eden Şener, incelemelerini Buldan ve Güney ilçelerinde sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber