Bakan Çelik: Valiler, İl Özel İdare imkanlarıyla neredeyse sınırsız konfora sahip hayat sürüyor

Haber Giriş : 25 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de vatandaşlar gibi geçim sıkıntısı çektiğini söyledi ve isyan etti: ''Biz bu ülkede bakanız. Bir bize bakın bir de valililerin, kaymakamların ihtişamına bakın.'' Milli Eğitim Bakanı Çelik, siyasetçi olarak davulun kendilerinin omuzunda tokmağın ise başkalarının elinde olduğunu savunarak şikayetini şöyle dile getirdi:

* Ben bu ülkenin en önemli bakanlıklarından birinin başındayım. Dikmen'de 140 metrekarelik bir kooperatif dairesinin borçlarını bile ödemekte güçlük çekiyorum.

* Bakın şu valilere. Devletin memurları. Oturdukları konaklara bakın. Yazlık, kışlık evlere bakın. Altlarındaki çeşit çeşit makam arabalarına bakın. Köy ziyaretleri için son model cipler, sosyete resepsiyonları için son model Mercedesler. Devletin sırtından yaşanan ihtişama bakın, bir de devletin en önemli bakanlıklarından biri olan Milli Eğitim Bakanı'nın bindiği arabaya bakın. Yola çıkmaya korkuyorum, her dakika yolda kalacak diye.

* Bu devlet bir bakanına sorunsuz seyahat imkanı sağlayacak bir arabayı almaya aciz mi? Ama araba lazım desek kıyamet kopar. Televizyon, gazete üstümüze saldırır. Bu sistemde bir yanlışlık var. Mantalite yanlış. Sorumluluk sahipleri ile sorumluluk sahibi olanların emrindeki memurların hayat standartları gayet açık ortada.

İşte valinin olanakları
İllerin en yüksek mülki amiri olan valiler, İl Özel İdare imkanlarıyla neredeyse sınırsız konfora sahip hayat sürüyor. İllerin coğrafi yapısına göre, koruma polisleri, şoförler, hizmetliler, aşçılar ve sekreterleri olan, konaklarda ikamet eden valilerin biri Mercedes olmak üzere en az iki makam arabası bulunuyor. İl Genel meclislerine başkanlık etmelerinden dolayı tüm İl Genel Meclisi ve İl Daimi Encümen toplantılarından huzur hakkı adı altında ücret alan valiler, İl Özel İdarelerinin iştiraki olan şirketlerin doğal olarak başkanı olmaları nedeniyle bu şirketlerden de ücret alıyor. Kıyı illerinin valilerinin tekneleri de bulunuyor. Temsil ödenekleri de bulunan valiler, bakanlık müsteşarlarıyla aynı ek göstergeden maaş alıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber