Vali Yardımcılarına verilen ödenekler yasal mı tartışması...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ödenek krizi Sayıştay'da
İl genel meclisi üyeleri ile vali Şemsettin Uzun arasında krize neden olan vali yardımcılarına ödenen ödeneklerin iptali için il genel meclisi Sayıştay'a başvurdu.

İl genel meclisi denetim komisyonunun raporu doğrultusunda; vali yardımcılarına il özel idaresinden verilen ödeneklerin iptali ve hukuka uygun olmayan şekilde ödendiği iddia edilen ödeneklerin iadesine ilişkin kriz sürüyor.

2 yıl önce il özel idaresi kanununda yapılan değişiklikten sonra vali yardımcılarına verilen ödeneklerin yasal olmadığı gerekçesiyle geri alınması için süreç başlatan il özel idaresi genel sekreterliği, bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde vali yardımcılarına 2. tebliğatı göndermişti.

Elden gönderilen tebliğatları almayan vali yardımcılarına, ikinci seferde posta yoluyla aldıkları ödeneklerin iadesi için tebliğat yapılmıştı.

Edinilen bilgilere göre, yaşanan krizin ardından il genel meclis başkanı Emin Sağlık'ın olayı Sayıştay'a taşıdığı öğrenildi. İl genel meclisi denetim komisyonunun raporunu Sayıştay'a gönderen il genel meclis başkanı Sağlık'ın Sayıştay'dan gelecek karara göre hareket edeceği öğrenildi.

İl genel sekreteri İsmail Hakkı Uysal'ın denetim komisyonu raporuna göre vali yardımcılarına ödeme yapmadığı ve Vali Şemsettin Uzun'a ancak mahkeme kararı ile ödeme yapabileceğini söylediği öğrenildi.

Bunun üzerine Vali Şemsettin Uzun "ödeyin mesuliyet benim" demesi üzerine vali yardımcılarına ödemenin yapılmaya devam ettiği öğrenildi.

Bu arada il genel meclisi denetim komisyonunun vali yardımcılarına verilen ödenekleri mükerrer olarak görmesi üzerine Nisan ayı ödenekleri serbest bırakıldı.

Vali Uzun'un talimatları doğrultusunda genel sekreterlik valİ yardımcılarına 400'er YTL ödedi. İl genel sekreteri İsmail Hakkı Uysal, Nisan ödeneklerinin ödendiğini doğruladı.

Kaynak:Gülkent/ 23.05.2007
(Isparta yerel gazetesi)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber